Annonce
Esbjerg

Mandø-projekt: 12 ejendomme og 158 hektar jord

Helle Jürgensen fra Landbrugsstyrelsen i Tønder var kvinden, som opsummerede resultaterne af jordfordelingen på Mandø ved mødet med lodsejere, naturfond og diverse embedsmænd fra kommunen samt en række forskellige institutioner. Foto: Ole Maass.

Det foregik i god ro og orden, da jord til en samlet værdi af knap 14,3 millioner kroner skiftede hænder tirsdag formiddag på Café Mandøpigen.

Annonce

MANDØ: Firmanavnet Café Mandøpigen emmer af sol, sommer og fredelig idyl. Bortset fra solen og sommeren var det da også fred og harmoni, der prægede stemningen, da medlemmer af Jordfordelingskommissionen tirsdag ved middagstid mødtes med embedsmænd fra Esbjerg Kommune, repræsentanter for Den Danske Naturfond, Nationalpark Vadehavet plus flere andre instanser. Det handlede om at afslutte den jordfordeling, som er en væsentlig del af det kommende naturprojekt på Mandø, som Den Danske Naturfond står bag - og som skal resultere i, at en større del af Mandøs jord omlægges til naturområde, som skal skabe bedre betingelser for de ynglende engfugle.

- Vi er godt tilfreds med det samlede resultat. Vi erhverver 137 hektar jord, heraf de 127 hektar mellem bydiget og havdiget på arealer mod nord og nordøst på Mandø, lød det fra formanden for Den Danske Naturfond, Flemming Nielsen, som slog fast, at den kommende naturgenopretning på Mandø skal tilpasses de arealer på øen, hvor der fortsat skal drives landbrug.

Samlet omfatter projektet 12 ejendomme og 158 hektar jord, som omlægges, hvoraf naturfonden altså køber de 137 hektar til en samlet pris på knap 14,3 millioner kroner.

Formanden for Naturfonden, Flemming Nielsen, er tilfreds med den proces, der er gået forud for jordfordelingen.

- Om vi har kunnet gøre alle tilfredse ved jeg ikke. Men jeg mener der har været tid til at snakke tingene ordentligt igennem. Vi kunne godt have ønsket os, at vi kunne have skabt en lidt bedre sammenhæng mellem nogle af de arealer vi har erhvervet os, men det samlede resultat er vi tilfredse med, siger han. Nu skal vi bruge resten af året til detailplanlægningen, og så forventer vi at kunne se resultater af projektet fra 2020-2021. Vi vil følge op på projektet med tælling af fugle, så vi kan se om vilkårene for engfuglene forbedres som følge af projektet, siger Flemming Nielsen.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce