Annonce
112

74-årig mand fængslet for bombetrusler mod Gram Slot

Der er også fremsat trusler mod julemarkedet i weekenden. Men gerningsmanden er tilsyneladende anholdt. Arkivfoto: Gram Slot
Der er også fremsat trusler mod weekendens julemarked

GRAM: Sommerens trusler mod Gram Slot, hvor sommermarkedet kom under politibeskyttelse, er måske opklaret. En 74-årig mand bosiddende i Gram blev anholdt torsdag klokken 14.22 og sigtet for truslerne.

Han gentog tilsyneladende truslerne op til dette års julemarked i weekenden.

Den 74-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag. Det varede flere timer, så resten af rettens program blev forsinket. Og det foregik for lukkede døre.

Den 74-årige nægter sig skyldig i at have fremsat bombetrusler mod Gram Slot. Men retten valgte at varetægtsfængsle ham i foreløbig to uger. Han kærede ikke fængslingen til landsretten.

Politiet har udsendte tidligere på dagen en pressemeddelelse om sagen, og er derudover meget lukkede om sagen.

– Hvordan er de trusler fremsat; er det skriftligt eller mundtligt?

– Tidligere her vi sagt, at vi ikke kan sige mere af hensyn til efterforskningen og uddybe det, og jeg ved ikke, hvordan det vil blive fremlagt i retten, siger kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel.

– Det er altså flere tilfælde af trusler?

– Jeg ved ikke hvor mange konkrete gange, men de skal altså være afgivet både mod sommermarkedet og dette års julemarked. Men om de har været afgivet flere gange mod det ene, ved jeg ikke

– Er der andet end trusler i sigtelsen, for der har jo også været en del påsatte brande?

– Det eneste, jeg ved, er det, vi har endt ud om sigtelsen.

– Du kan heller ikke sige, om det her har baggrund i et økonomisk mellemværende, eller hvad det har baggrund i?

– Jeg har ingen viden om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce