Annonce
112

74-årig mand fængslet for bombetrusler mod Gram Slot

Der er også fremsat trusler mod julemarkedet i weekenden. Men gerningsmanden er tilsyneladende anholdt. Arkivfoto: Gram Slot
Der er også fremsat trusler mod weekendens julemarked

GRAM: Sommerens trusler mod Gram Slot, hvor sommermarkedet kom under politibeskyttelse, er måske opklaret. En 74-årig mand bosiddende i Gram blev anholdt torsdag klokken 14.22 og sigtet for truslerne.

Han gentog tilsyneladende truslerne op til dette års julemarked i weekenden.

Den 74-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag. Det varede flere timer, så resten af rettens program blev forsinket. Og det foregik for lukkede døre.

Den 74-årige nægter sig skyldig i at have fremsat bombetrusler mod Gram Slot. Men retten valgte at varetægtsfængsle ham i foreløbig to uger. Han kærede ikke fængslingen til landsretten.

Politiet har udsendte tidligere på dagen en pressemeddelelse om sagen, og er derudover meget lukkede om sagen.

– Hvordan er de trusler fremsat; er det skriftligt eller mundtligt?

– Tidligere her vi sagt, at vi ikke kan sige mere af hensyn til efterforskningen og uddybe det, og jeg ved ikke, hvordan det vil blive fremlagt i retten, siger kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel.

– Det er altså flere tilfælde af trusler?

– Jeg ved ikke hvor mange konkrete gange, men de skal altså være afgivet både mod sommermarkedet og dette års julemarked. Men om de har været afgivet flere gange mod det ene, ved jeg ikke

– Er der andet end trusler i sigtelsen, for der har jo også været en del påsatte brande?

– Det eneste, jeg ved, er det, vi har endt ud om sigtelsen.

– Du kan heller ikke sige, om det her har baggrund i et økonomisk mellemværende, eller hvad det har baggrund i?

– Jeg har ingen viden om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];