Annonce
Sønderborg

Mand blev overfaldet og angrebet med bil

Foto: Michael Bager

Sønderborg: Sidst på mandag eftermiddag omkring klokken 17.30 blev en 25-årig mand overfaldet med slag og spark på Alsgade tæt på krydset ved Lerbjerg, Løngang og Møllegade. I området ved Blomsterhjørnet og Fri Cykler blev han tæsket og forsøgt kørt ned - ifølge politikommissær Jens Peter Rudbeck, Syd- & Sønderjyllands Politi - af en sort bil formentlig en Volvo.

Politikommissæren ønsker ikke at fortælle, hvordan offer og gerningsmænd kender hinanden - men der er en eller anden form for relation mellem dem.

- Det er interne stridigheder, så må du lægge i det, hvad du vil, siger Jens Peter Rudbeck. Han oplyser heller intet om motiv eller om, hvor mange gruppen af overfaldsmænd var. Men han vil gerne høre fra folk, der kan have set eller hørt noget på det tidspunkt i området.

- Vi søger vidner, siger politikommissæren. Offeret er ikke kommet slemt til skade. Oplysninger i sagen til Syd- & Sønderjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

BJ Agro bygger for millioner

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce