Annonce
Aabenraa

Mand dig op: Vildmænd skal bryde ensomheden

Bevæg dig for Livet - senior inviterer mænd til fællesskab og naturoplevelser i et nyt projekt "Vildmænd". Signe Juler Bøgesvang, Aabenraa Kommune er projektleder, og mændene mødes fra 2. september hos Mik Haar, Kelstrup Naturskole. Foto: Jan Sternkopf
Mænd på vej ind i en senior-tilværelse er ekstra udsatte i forhold til ensomhed og dermed både fysisk og mental usundhed. Et nyt tilbud fra Bevæg dig for Livet skal hanke op i de mænd, der gerne vil beskæftige sig med noget praktisk i stedet for at kukkelure over en kop kaffe.
Annonce

Aabenraa: Mænd vil gerne mødes. Det må gerne være uden kvinder - og meget gerne i naturen. Det har en rigtig god effekt på deres mentale sundhed.

Det er i grove træk baggrunden for et nyt tiltag i Aabenraa Kommune, der i første omgang henvender sig til mænd 60+, forklarer Signe Juler Bøgesvang, projektleder for Bevæg Dig for Livet - senior.

- Mødestedet er i naturen, Kelstrup Naturskole, for at sikre optimale betingelser for mental velbefindende og for at skabe et nyt og anderledes tilbud i forhold til, hvad kommunen ellers tilbyder for denne målgruppe, der henvender sig til alle mænd - især dem, der føler sig lidt ensomme, tilføjer hun.

Projektet hedder "Vildmænd - fællesskab og naturoplevelser". Der skal dog ikke nødvendigvis være noget specielt "vildt" over mændene for at de kan deltage, bemærker hun.

Annonce

Svært at aktivere mændene

Signe Juler Bøgesvang har tidligere iværksat aktiviteter for seniorer. I de fleste tilfælde er det dog kvinder, der møder op.

- Det  er lidt svært at få gang i mændene, selv om der faktisk findes mange tilbud til mænd, siger Signe Juler Bøgesvang.


Det er lidt svært at få gang i mændene, selv om der faktisk findes mange tilbud til mænd

Signe Juler Bøgesvang, projektleder Bevæg dig for Livet - senior


Netop mænd, som er pensioneret - eller som er på vej til en tilværelse som efterlønner og pensionist - eller som tilmed bor alene, er ekstra udsatte i forhold til ensomhed og dermed både fysisk og mental usundhed.

- Mødestedet på Kelstrup Naturskole fjerner fokus fra at sidde og kukkelure over en kop kaffe – i stedet får mændene mulighed for at beskæftige sig med noget praktisk - med aktiviteter og opgaver, man kan samarbejde om. Dertil kommer roen i naturen, lyder det fra projektlederen.

Annonce

Alle remedier

"Vildmændene" har base på shelter- og bålpladsområdet på Kelstrup Naturskole, hvor de får lov til at indrette sig og sætte deres eget præg på det overdækkede bænke-område.

- Mændene skal have mulighed for at lave et godt måltid mad over bål. Naturskolen sætter alle mulige remedier fra Grejbanken til rådighed samt den omgivende natur, som kan skabe mange oplevelsesmuligheder.

Signe Juler Bøgesvang - Bevæg dig for Livet - senior - har et godt tilbud til mænd på 60+: de kan blive "vildmænd" på Kelstrup Naturskole. Foto: Jan Sternkopf

Projektet lægger ud med en introduktionsdag onsdag, 2. september, fra kl. 18-20, hvor interesserede kan komme og få mere at vide om "vildmændene". Der bydes desuden på et måltid mad og en rundvisning på Naturskolens omgivelser.

Forløbet strækker sig over i alt 16 onsdage frem til jul. Efter lidt over en måned tages aktiviteten op til evaluering.

Det er er gratis at være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ikea sætter kurs mod Møgeltønder

Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce