Annonce
Tønder

Mand fløjet til Rigshospitalet: Eksplosion satte villa i brand

Det brænder på Birkevej i Bredebro. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
En mand er i kritisk tilstand blevet fløjet til Rigshospitalet efter en eksplosionsagtig brand i en virksomhed på Birkevej i Bredebro.

Bredebro: En ejendom på Birkevej i Bredebro er brændt ud. En mand er kommet alvorligt til skade, og er blevet fløjet i helikopter til Rigshospitalet, der har en specialiseret afdeling for brandsår.

- Det er alvorligt. Han er i kritisk tilstand, det vil sige, at han er i livsfare, forklarer vagtchef Nikolaj Hølmkjær fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Manden var på arbejde i ejendommen, da eksplosionen skete og branden brød ud.

Dermed er det blevet en sag for Arbejdstilsynet, der er på vej til stedet sammen med politiets brandefterforskere.

- Vi kan ikke sige mere om hvad der er sket og hvilken type væske der er tale om, før de har været inde. Det afhænger af temperaturen, hvornår vi kan komme ind, siger politiets vagtchef.

Der var ikke andre til stede i selve bygningen, fortæller vagtchefen, der samtidig oplyser, at virksomheden på stedet er landbrugsrelateret - enten et landbrug eller en maskinstation.

Annonce
Tagkonstruktionen har lidt massiv skade under branden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

30 brandfolk

Indsatsleder hos Brand & Redning Sønderjylland, Bent Hansen, fortæller, at der var omkring 30 brandfolk i gang med slukningsarbejdet.

Meldingen om branden kom klokken 11.32, og der kom hurtigt hjælp fra værnene i Bredebro, Løgumkloster, Visby, en tankvogn fra Skærbæk samt en stigevogn fra Tønder. Eftersom branden havde eksplosionsagtig karakter, gik det hurtigt, og der var derfor ikke meget at redde for de mange brandfolk.

- Allerede da de første brandfolk ankom til ejendommen, stod flammerne op af taget og ud gennem vinduerne, siger indsatsleder Bent Hansen.

Torsdag eftermiddag var der stadig efterslukning i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce