Annonce
112

Mand fra Rumænien fængslet og udvist fra Danmark: Kørte med farligt gods og havde hælervarer

De 130 liter diesel var fordelt i fire dunke, hvor der ikke var de korrekte mærkater, lige som de også var smurt ind i diesel. Arkivfoto: Søren Gylling
60 dages fængsel, en bøde, en udvisning af Danmark og et indrejseforbud. Det er, hvad en 31-årig mand i denne uge kunne tage med sig hjem fra Retten i Kolding, hvor han blev dømt for ulovlig transport af farlig gods og hæleri.
Annonce

Kolding: En 31-årig mand, der oprindeligt stammer fra Rumænien, er blevet udvist af Danmark, efter han i denne uge blev stillet for en dommer ved Retten i Kolding.

Det oplyser anklagerfuldmægtig Anne Kathrine Bjørklund til JydskeVestkysten.

Den 31-årige var tiltalt for fire forhold, der drejede sig om henholdsvis hæleri og transport af farligt gods, fremgår det af anklageskriftet mod ham. Manden har siddet varetægtsfængslet siden den 5. april, hvor han blev stoppet i sin rumænsk indregistrerede bil, hvorpå der var monteret en trailer med dansk nummerplade.

Han blev stoppet i krydset mellem Dons Landevej og Vejlevej klokken 17.30. Her kunne politiet konstatere, at traileren var læsset med cirka 130 liter diesel, som den 31-årige rumæner ikke havde tilladelse til at transportere. Han havde således hverken de nødvendige transportdokumenter eller den rette uddannelse til at transportere diesel.

Samtidig fremgår det af anklageskriftet, at den emballage, som brændstoffet blev transporteret i, var tilsmudset med diesel, at der ikke stod de rette oplysninger på emballagen, lige som der heller ikke var nogen fareseddel på dem. Desuden havde manden heller ikke nogen brandslukker, som også er et krav, når man transporterer diesel.

Annonce

Hælervarer

Ud over de mange liter diesel fandt politiet også flere stykker elværktøj og maskiner i bilen, som ifølge anklageskriftet var hælervarer til en værdi mellem 40.000 og 50.000 kroner.

Den rumænske mand havde også en foldbar stige, en industristøvsuger og en girafsliber i bilen, som tilsammen havde en værdi af cirka 18.000 kroner, lige som han også havde en batterioplader og en borehammer af mærket Milwaukee, som alt sammen blev vurderet som værende hælervarer af Retten i Kolding.

Derfor blev manden dømt for både forsøg på hæleri, at være i besiddelse af hælervarer og transport af farligt gods uden tilladelse. Foruden udvisningen af Danmark koster det manden 60 dages ubetinget fængsel, en bøde på 5000 kroner og et indrejseforbud i seks år, oplyser Anne Kathrine Bjørklund.

Den 31-årige modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce