Annonce
Esbjerg

Mand frifundet for at give finger til fotovogn

Morten Graversen var glad, da han onsdag blev frifundet ved Retten i Esbjerg.

Den 42-årige Morten Graversen nægtede at betale bøde på 3.000 kr. for at give skråtop-tegnet ud af et bilvindue, mens han passerede en varebil i vejsiden.

Kan man få en bøde for at give en skråtop-finger til en af politiets fotobiler, de såkaldte ATK-vogne? Muligvis - under de rette omstændigheder.

Men dommer Henrik Tosti, Retten i Esbjerg, har frifundet 42-årige Morten Graversen, der var tiltalt for lørdag den 31. januar lige omkring kl. 16 at vise skråtop-tegnet med armen ud af bilvinduet, da han passerede en ATK-vogn indeholdende en politimand.

Morten Graversen havde nægtet at betale bøden på 3.000 kr., og derfor stod han onsdag formiddag uden for retssal 22 og ventede på, at sagen kom for.

- Jeg har selvfølgelig kontaktet en advokat, men jeg fik at vide, at det nok ville være spild af penge, så nu står jeg her altså selv. Jeg vil ikke acceptere bøden, for jeg har ikke gjort skråtop-tegnet til hverken en ATK-vogn, som jeg for det første ikke kunne vide, at det var, eller en betjent, som jeg i øvrigt slet ikke kunne se, fordi han sad i bilen.

Ifølge Morten Graversen foretog han godt nok den omtalte gestus, mens han var på vej ud af Tarp Hovedvej-rundkørslen mod Varde, men ifølge hans forklaring var det til en anden bilist, der havde kørt råddent, inden de begge nåede Tarp-rundkørslen. I den modsatte side af Morten Graversens kørselsretning på Tarp Hovedvej holdt en ATK-vogn med snuden vendt i retning Esbjerg. Det var anklagemyndighedens påstand, at der ikke var andre biler i nærheden på strækningen, og at fingeren måtte være henvendt til politiets bil og politiassistenten.

Om frifindelsen slog dommeren fast, at han havde lagt vægt på, at ATK-vognen i sagens natur ikke er synligt markeret med ordet politi, og at anklagemyndigheden ikke havde bevist, at Morten Graversen vidste, at det var en ATK-vogn. Derudover havde anklageren heller ikke bevist, at skråtop-fingeren var rettet mod en tjenestegørende politimand, der sad i vognen, og som Morten Graversen ikke kunne se, lød det fra Henrik Tosti.

Mulig anke

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at beslutte, om man eventuelt vil anke frifindelsen til Vestre Landsret. Eftersom Morten Graversen blev frifundet, skal statskassen betale sagens omkostninger.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce