Annonce
Indland

Mand idømmes 12 års fængsel for at kvæle ekskæreste

En kvinde blev sidste forår dræbt på en landejendom, hvorefter hendes tidligere samlever satte ild til liget.

Politibetjente blev hen mod aften en søndag i marts sidste år sendt ud til en landejendom nær Hårbølle på Møn.

Her fandt de et forkullet lig på gårdspladsen, og ejendommens beboer blev anholdt og sigtet for drab.

Tirsdag er manden - Per Jespersen - ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt 12 års fængsel for drabet samt for usømmelig omgang med lig.

Offeret var hans tidligere samlever.

Retten i Nykøbing Falster har fundet det bevist, at 59-årige Per Jespersen kvalte sin ekskæreste og derefter satte ild til liget.

Den tidligere samlever var ankommet til mandens hjem den 10. marts om formiddagen, da de sammen skulle fremvise en båd, der skulle sælges.

I den forbindelse var en bådmægler til stede.

Efter fremvisningen af båden blev hun på adressen. Omkring klokken 11.50 blev hun kvalt. Herefter satte hendes ekskæreste ild til liget.

Sagen i Nykøbing Falster blev ført som en domsmandssag med en juridisk dommer og to domsmænd.

Domsmandsretten lagde i sin afgørelse blandt andet afgørende vægt på en forklaring afgivet af en indsatsleder fra politiet, som ankom til drabsstedet om aftenen den 10. marts.

Her talte indsatslederen med Per Jespersen, som ifølge politibetjenten fortalte, at han havde kvalt den dræbte kvinde.

Desuden støttede domsmandsretten sig ifølge Ekstra Bladet, der var til stede i retten tirsdag, til de fysiske beviser, der blev indsamlet på landejendommen efter drabet.

Her blev blandt andet fundet dna fra den 59-årige mand på en benzindunk, og der blev fundet sod på hans sko.

Få uger inden drabet havde kvinden afsluttet forholdet og var flyttet fra ham. I en mail til sin voksne søn skrev Per Jespersen på dagen for drabet, at samleverens farvel havde "knust" ham.

Den tiltalte har i løbet af sagen nægtet sig skyldig og har angiveligt ikke nogen erindring om hendes død.

Han har dog forklaret, at han i tiden op til kvindens død var plaget af stress, depression og søvnbesvær og var påvirket af, at kæresten havde afsluttet forholdet.

Den dømte udbad sig efter dommen betænkningstid i forhold til anke.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce