Annonce
Indland

Mand død efter eksplosionsbrand på landbrugsejendom

En 43-årig mand er afgået ved døden, efter at brandbar væske eksploderede på hans ejendom.

En 43-årig mand er torsdag eftermiddag afgået ved døden, efter en brand på hans landbrugsejendom ved Bredebro nord for Tønder.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands politi.

- Vi er til en brand på en landbrugsejendom, hvor der er sket en form for eksplosion af brandbar væske, fortalte vagtchef Nikolaj Hølmkjær tidligere torsdag.

Ved eksplosionen kom den 43-årige alvorligt til skade, og han blev med helikopter fløjet til Rigshospitalet. Men hans liv stod ikke til at redde.

- Han afgik ved døden klokken 15.20, siger vagtchef Bjørn Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mandens pårørende er blevet underrettet.

Politiet kan torsdag eftermiddag endnu ikke sige, hvilken væske der var tale om, eller hvordan den brød i brand.

- Det må brandteknikernes undersøgelser i den kommende tid vise, siger Bjørn Pedersen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce