Annonce
Indland

Mand død efter eksplosionsbrand på landbrugsejendom

En 43-årig mand er afgået ved døden, efter at brandbar væske eksploderede på hans ejendom.

En 43-årig mand er torsdag eftermiddag afgået ved døden, efter en brand på hans landbrugsejendom ved Bredebro nord for Tønder.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands politi.

- Vi er til en brand på en landbrugsejendom, hvor der er sket en form for eksplosion af brandbar væske, fortalte vagtchef Nikolaj Hølmkjær tidligere torsdag.

Ved eksplosionen kom den 43-årige alvorligt til skade, og han blev med helikopter fløjet til Rigshospitalet. Men hans liv stod ikke til at redde.

- Han afgik ved døden klokken 15.20, siger vagtchef Bjørn Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mandens pårørende er blevet underrettet.

Politiet kan torsdag eftermiddag endnu ikke sige, hvilken væske der var tale om, eller hvordan den brød i brand.

- Det må brandteknikernes undersøgelser i den kommende tid vise, siger Bjørn Pedersen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce