Annonce
Kolding

Mand narrede sin hjerneskadede ven: Nu skal han i fængsel

Bedrageriet er blevet begået i 2014, 2015 og 2016. Det var i 2016, at den 35-årige afpressede manden, der sagde ja til at mødes med "den 13-årige" pige. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

En 35-årig mand er blevet idømt et år og tre måneders fængsel, efter han gentagende gange i 2014 narrede sin ven for tusindvis af kroner. Manden blev desuden dømt for afpresning.

Annonce

Kolding: Kufferten ligger der igen. Bag anklager Tanja Mikkelsen, fyldt med dokumenter. Anklagerens grønne mapper ligger spredt på gulvet og hendes bord, mens der er post its placeret ved de centrale dokumenter i mapperne. Sms-korrespondancer, kvitteringer, afhøringsrapporter og andre bilag.

Tirsdag kunne hun så lægge mapperne tilbage i kufferten. For der faldt dom i sagen mod den 35-årige Hussein Allouch, der var tiltalt for talrige tilfælde af bedrageri og afpresning. Dommen lød på et år og tre måneders fængsel.

Blandt andet erkendte Allouch mandag at have narret sin hjerneskadede ven og nabo for et beløb i omegnen af 200.000 kroner, lige som han også var tiltalt for at have afpresset en mand, efter Allouch havde udgivet sig for at være en 13-årig pige, der tilbød manden sex. Et tilbud, som manden takkede ja til.

Allouch blev dømt for bedrageriet af sin ven og to andre, der også kæmpede med følgerne af en hjerneskade. I alt havde han ifølge anklagemyndigheden bedraget og afpresset personer og virksomheder for omkring 600.000 kroner i årene 2014 til 2017. Netop omfanget blev afgørende for dommen

- Vi har lagt vægt på antallet af forholdene i anklageskriftet, og de beløb, de var på, sagde dommer Anne Mikkelsen.

Frifundet for forhold

Hussein Allouch blev frifundet for to andre forhold, der drejede sig om afpresning. Ifølge anklageskriftet skulle Allouch angiveligt have truet sig til 143.000 kroner, men det afviste retten altså.Her lagde dommeren vægt på, at vidner gav utroværdige forklaringer, der ikke hang sammen med det, de tidligere havde forklaret politiet. Derfor afgjorde retten, at der var manglende bevis for afpresning og trusler. Derfor skulle der ske frifindelse.

Annonce

Afpresning

Hussein Allouch blev ligeledes dømt for at have afpresset den mand, han udgav sig for at være en 13-årig pige over for. Manden forklarede i retten tirsdag, at Allouch ville have penge for, at "afslutte sagen".

- Det med sms'erne skulle ikke komme ud. Der var ikke nogen, der skulle vide noget, og jeg betalte ham pengene for, at det ikke kom ud. Det sagde han, at jeg skulle, forklarede manden i retten.

Den decemberaften, hvor manden havde tænkt sig at mødes med "den 13-årige", blev han stoppet af Allouch, og sammen kørte de hjem i mandens lejlighed. Her oprettede Allouch et lån på 12.000 kroner i mandens navn. Pengene skulle stoppe Allouch i at gå til politiet.

- Vi har lagt vægt på, at han (manden, red.) kun ydede lånene, fordi du (Allouch, red.) havde noget på ham. Han ville nok ikke have lånt pengene, hvis det ikke var sådan. Du har kun gjort det for at få nogle penge, sagde Anne Mikkelsen.

Manden modtog dommen og skal også betale sagens omkostninger og erstatning i de forhold, han har erkendt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce