Annonce
forside

Mand og to kvinder udvist af Danmark for at smugle 80 kilo khat

To kvinder er blevet udvist af Danmark for at smugle 80 kilo khat i Billund Lufthavn. En 48-årig mand er desuden anholdt for at smugle 50 kilo af den ulovlige plante. Arkivfoto: Chresten Bergh

Tre kenyanere blev stoppet i Billund Lufthavn.

Billund: Artiklen er opdateret med den 48-årige mands dom.

To kvinder fra Nairobi i Kenya blev tirsdag eftermiddag ved Retten i Kolding idømt en straksdom på 30 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i fire år.

De blev tirsdag formiddag anholdt i Billund Lufthavn for at ville smugle omkring 80 kilo khat ind i landet i flere kuffert. Khat er en ulovlig plante, der kan bruges som rusmiddel.

Annonce

Mand også anholdt

Kvinderne var dog ikke ene om at forsøge at smugle khat igennem lufthavnen tirsdag.

Blot få timer efter anholdelsen af kvinderne, stoppede tolderne en 48-årig hollandsk mand, der var rejst til Danmark fra den kenyanske hovedstad Nairobi, men som er bosat i London.

Da tolderne undersøgte mandens bagage, fandt de 42 kilo af den ulovlige plante, og manden blev efterfølgende anholdt.

Han blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding, hvor han blev idømt 20 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud på 6 år.

Ifølge anklager Bianca Trøjborg erkendte manden anklagerne, og han modtog sin dom på stedet. Han er nu varetægtsfængslet, indtil hans afsoning kan påbegyndes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce