Annonce
112

Mand satte ild til skraldespande på tankstation

Arkivfoto: Michael Bager

TØNDER: En 33-årig mand forsøgte mandag morgen at tænde ild i skraldespande på Go'on-tankstationen på Nordre Landevej i Tønder. En politipatrulje fik stoppet manden, inden det gik helt galt, men den 33-årige havde allerede da tændt ild i skraldespande ude på tankstationens forplads samt i venterummet, der hænger sammen med tankstationens vaskehal, forklarer Syd- og Sønderjyllands Politi.

- En mand er blevet sigtet for at have antændt skraldespandene. Hans forklaring på stedet var, at han ville varme nogle burgere, han havde, men vores bekymring er jo selvfølgelig først og fremmest, at det er på en tankstation, forklarer politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 33-årige er efterfølgende blevet indlagt i Aabenraa, tilføjer Jens Peter Rudbeck.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser desuden, at den 33-årige kommer fra den nordlige ende af politikredsen, og at vedkommende har levet som hjemløs i et stykke tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce