Annonce
Sønderborg

Mand sigtet for vold under Paludan-møde

Rasmus Paludan mødte tirsdag folk på Rådhustorvet i Sønderborg. Foto: Kim Holm

Sønderborg: Den islamfjendske politiker og partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs mødte og talte i to timer med folk på Rådhustorvet i Sønderborg tirsdag eftermiddag. Der mødte han omkring 150-200 borgere, der dog efterhånden blev færre. I slutningen af seancen blev en 19-årig mand ført væk af en af de betjente fra Politiets Efterretningstjeneste, der altid følger Rasmus Paludan, fordi det er vurderet, at der er en risiko for, at han vil blive overfaldet.

Det hele foregik nu ellers stille og roligt, indtil den 19-årige råbte efter en fotograf fra en lokal-tv station. Den unge mand ønskede ikke at blive fotograferet og gik i retning mod fotografen, der - ifølge politikommissær Thomas Berg, Syd- & Sønderjyllands Politi, også blev grebet i den ene arm af den 19-årige mand. Han var ikke Paludan-tilhænger - tværtimod.

- Sagen er anmeldt for vold, og den 19-årige mand er også sigtet for vold, siger Thomas Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce