Annonce
Aabenraa

Mand smed fotos fra dødsulykke på Facebook: Men nægter sig skyldig

Tirsdag var der lagt op til en tilståelsessag ved Retten i Sønderborg. Men indrømmelsen var ikke uden forbehold. Arkivfoto

En 37-årig mand fra Padborg indrømmer at have delt billeder fra en dødsulykke på Facebook. Men hans advokat mener ikke, han har begået noget ulovligt.

Annonce

Padborg/Haderslev: Der var lagt op til en hurtig tilståelsessag, og retsmødet blev da også ganske kort.

Tirsdag var en 37-årig mand fra Padborg i Retten i Sønderborg, fordi han er sigtet for at have overtrådt straffeloven ved at tage billeder fra en dødsulykke på Sønderjyske Motorvej og efterfølgende delt dem på Facebook. Selve handlingen indrømmer manden.

Ulykken, som han havde fotograferet fra, skete den 12. marts på Sønderjyske Motorvej, hvor to mænd blev mast ihjel. Konkret var han tiltalt for at have overtrådt en bestemmelse i straffeloven om videregivelse af billeder af personer under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden. Bestemmelsen finder også anvendelse, hvis billedet vedrører en afdød person.

I en kommentar til billederne på Facebook havde manden skrevet: "Ham i den røde var der ingen livstegn fra overhovedet."

To venner blev dræbt


  • I den bil, som blev påkørt af en lastbil, sad 70-årige Asmus H. Jessen og 81-årige Jes Christian Petersen Lock. De havde traileren spændt bagpå med havemøbler i, for de var på vej til Jessens sommerhus for at gøre det klar til, at sæsonens første gæster skulle komme lørdag. Huset ligger i Grønninghoved lige neden for Skamlingsbanken, så de skulle af ved Christiansfeld-afkørslen. De blev dræbt mellem Haderslev N og Christiansfeld.
  • En 65-årig lastbilchauffør fra Vejle-området er sigtet for uagtsomt manddrab, fordi politiet mener, han var skyld i ulykken, som kostede de to gamle venner livet.
Annonce

Kunne ikke identificeres

Sagen er bare den, at den 37-årige og hans advokat ikke mener, han dermed har begået noget ulovligt. Derfor blev retsmødet ophævet efter et par minutter. Nu skal anklagemyndigheden tage stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen.

- Jeg har gået retspraksis igennem for at se, hvad der er af lignende fortilfælde. I alle dem, jeg har fundet frem til, har retten lagt vægt på, at der var tale om letgenkendelige personer, der måske endda var nævnt ved navn. Jeg vurderer i denne sag, at man ikke kunne identificere de mennesker, der sad i bilen, siger mandens advokat, Hans Henrik Wurlitzer.

Derfor tog han en snak med sin klient, og de blev enige om, at manden ikke kunne erkende sig skyldig.

- Det er jo egentlig ren jura. Men man kan ikke forlange af manden, at han kan gennemskue, om det, han erkender, ikke hører hjemme i den pågældende bestemmelse. I tilståelsessager skal man kunne give en uforbeholden tilståelse, siger Hans Henrik Wurlitzer.

Annonce

Vigtigt at få prøvet

Han understreger, at sagen heller ikke for ham er krystalklar.

- Det, han har gjort, kan sagtens have været forkert, uetisk og amoralsk, og det fører tit og ofte til, at man også har overtrådt en straffelovsbestemmelse. Men det mener jeg bare ikke, han har her. Så hvis anklagemyndigheden mener, den skal prøves, må den rejse egentlig tiltale, siger advokaten og tilføjer:

- Så kan man forestille sig, at man finder frem til en dom, som fortæller, at det, manden har gjort, er for galt. Så ved vi det til en anden gang. Derfor er det også vigtigt at få den prøvet.

Anklagerfuldmægtig ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Camilla Gade, oplyser, at Anklagemyndigheden nu vil tage stilling til, om den vil gå videre med sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce