Annonce
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Sagen om en alt for voldsom behandling af en hund fandt sted ved retten i Sønderborgs afdelingskontor i Tønder. Arkivfoto: Henrik Dürr
En mand fra Tinglev har nu to gange fået bøde for at have behandlet sin hund dårligt.

Tinglev: En mand fra Tinglev måtte onsdag sande, at man skal behandle menneskets bedste ven på en ordentlig måde. Ved retten i Tønder blev han nemlig idømt en bøde for at have taget hårdt fat i sin hund og kylet den ned i en cykelanhænger.

Bøden lød på 1000 kroner, og det er ikke første gang, at manden er i politiets søgelys.

- Der har været to stort set ens episoder, og i august lød bøden på 2000 kroner, siger specialanklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

I begge tilfælde er der nogle borgere, som har set mandens behandling af hunden og er blevet forargede. Efterfølgende har de så meldt det til politiet.

Specialanklageren er ikke tvivl om, hvad han vil gå efter, hvis der kommer en ny sag.

- Hvis der kommer flere anmeldelser, så vil jeg overveje, at der skal nedlægges påstand om frakendelse af retten til at holde dyr, siger Lars Viereck.

Lars Viereck kender ikke hundens race, men der er tale om en mindre hund.

Den dømte var ikke selv til stede i retten, og der er derfor tale om en udeblivelsesdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce