Annonce
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Sagen om en alt for voldsom behandling af en hund fandt sted ved retten i Sønderborgs afdelingskontor i Tønder. Arkivfoto: Henrik Dürr
En mand fra Tinglev har nu to gange fået bøde for at have behandlet sin hund dårligt.

Tinglev: En mand fra Tinglev måtte onsdag sande, at man skal behandle menneskets bedste ven på en ordentlig måde. Ved retten i Tønder blev han nemlig idømt en bøde for at have taget hårdt fat i sin hund og kylet den ned i en cykelanhænger.

Bøden lød på 1000 kroner, og det er ikke første gang, at manden er i politiets søgelys.

- Der har været to stort set ens episoder, og i august lød bøden på 2000 kroner, siger specialanklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

I begge tilfælde er der nogle borgere, som har set mandens behandling af hunden og er blevet forargede. Efterfølgende har de så meldt det til politiet.

Specialanklageren er ikke tvivl om, hvad han vil gå efter, hvis der kommer en ny sag.

- Hvis der kommer flere anmeldelser, så vil jeg overveje, at der skal nedlægges påstand om frakendelse af retten til at holde dyr, siger Lars Viereck.

Lars Viereck kender ikke hundens race, men der er tale om en mindre hund.

Den dømte var ikke selv til stede i retten, og der er derfor tale om en udeblivelsesdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];