Annonce
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Sagen om en alt for voldsom behandling af en hund fandt sted ved retten i Sønderborgs afdelingskontor i Tønder. Arkivfoto: Henrik Dürr
En mand fra Tinglev har nu to gange fået bøde for at have behandlet sin hund dårligt.

Tinglev: En mand fra Tinglev måtte onsdag sande, at man skal behandle menneskets bedste ven på en ordentlig måde. Ved retten i Tønder blev han nemlig idømt en bøde for at have taget hårdt fat i sin hund og kylet den ned i en cykelanhænger.

Bøden lød på 1000 kroner, og det er ikke første gang, at manden er i politiets søgelys.

- Der har været to stort set ens episoder, og i august lød bøden på 2000 kroner, siger specialanklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

I begge tilfælde er der nogle borgere, som har set mandens behandling af hunden og er blevet forargede. Efterfølgende har de så meldt det til politiet.

Specialanklageren er ikke tvivl om, hvad han vil gå efter, hvis der kommer en ny sag.

- Hvis der kommer flere anmeldelser, så vil jeg overveje, at der skal nedlægges påstand om frakendelse af retten til at holde dyr, siger Lars Viereck.

Lars Viereck kender ikke hundens race, men der er tale om en mindre hund.

Den dømte var ikke selv til stede i retten, og der er derfor tale om en udeblivelsesdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce