Annonce
Haderslev

Mand styrtede tre meter ned på stenbelægning ved kirke

En mand faldt natten til lørdag ud over hegnet her ved Hertug Hans kirke. Foto: Larz Grabau
Kvæstet kunne selv ringe efter hjælp. Lignede faldulykker skal være sket flere gange.

HADERSLEV: En bytur endte voldsomt for en mand natten til lørdag. I krydset Sydhavnsvej /Sønderbro ved Hertug Hans kirke faldt han cirka tre meter ned på den gamle vejbelægning med toppede brosten rundt om kirken. Manden slog sig alvorligt og kunne ikke selv komme der fra. Men han havde en mobiltelefon på sig og kunne ringe 112. Han blev efterfølgende kørt på sygehuset med ambulance. Hans tilstand er uklar.

Ifølge nogle af de Falck-folk, som hjalp til på stedet, er der sket lignede uheld flere gange.

– Det kan være, fordi stakittet er rimeligt lavt. Det slutter lige under hoftehøjde for de fleste, konstaterer indsatsleder Lars Damkjær.

En opmåling foretaget mandag viser, at det grå hegn ud mod Sydhavnsvej er 82 cm højt. Det brune ud mod Sønderbro er 30-53 cm højt. Til gengæld er der bag det en "hylde" med en bredde på 80 cm, som man kan være heldig at lande på. Den hylde er kun 27 cm bred ud mod Sydhavnsvej. Derefter er der frit fald ned mod naturstene.

Selve støttemuren er op til 2,39 meter høj. Det kan altså give et fald på over 3,2 meter.

Har læserne kendskab til uheldet lørdag klokken 01.39 eller andre lignede uheld hører vi gerne om det på Haderslev-redaktionen.

JydskeVestkysten har søgt aktindsigt hos Brand & Redning Sønderjylland.

I Haderslev Kommunens driftsafdeling er man også ved at undersøge de fysiske forhold på stedet.

Annonce
Der er et frit fald på omkring tre meter ned mod de toppede brosten rundt om Hertug Hans Kirke. Foto: Larz Grabau
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce