Annonce
Trekantområdet

Mandag blev årets første korn høstet

Med et 30 fods skærebord bider Hans Christian Clemmensens mejetærsker hul på årets høst. Mandag 13. juli 2020 høster han 15 hektar vinterbyg med et tilfredsstillende resultat. Privatfoto.
Hans Christian Clemmensen i Rands øst for Børkop har haft årets første høstdag. Den faldt tilfredsstillende ud og bliver høstvejret nogenlunde, tegner det til en god høst.
Annonce

Rands: Mejetærskerne har været på deres første arbejdsdag hos gårdejer Hans Christian Clemmensen i Rands øst for Børkop.

Det var de mandag 13. juli, og den dato er, hvad han vil kalde inden for normaltidspunktet.

- Vi har et år været i gang 6. juli, men normalen er mellem 10. og 20. juli, i hvert fald her på egnen. Vi ligger så tæt på vandet, at det er med til at give den varme, så høsten falder så tidligt, siger Hans Christian Clemmensen.

Han dyrker også et par marker omkring Jelling, og de er noget tilbage i forhold til markerne ved Rands. Det er simpelthen afstanden til havet, der er afgørende. Jo tættere på vandet, des tidligere fremvækst og dermed også høst.

Det var selvfølgelig vinterbyggen, der var klar til den første høstdag. Den afgrøde har Hans Christian Clemmensen i alt 55 hektar med, og tirsdag blev de første 15 hektar høstet. Udbyttet var med ni ton pr. hektar tilfredsstillende, og med en vandprocent 15 kan det høstede korn oplagres uden at skulle en tur gennem tørreriet.

Annonce

Lang vej endnu

Tirsdag holdt mejetærskeren igen stille. Den danske sommer er byger, der går og kommer, og det kan indimellem gøre høsten vanskelig.

- Men det tegner lovende i år. Det er jo farligt at høste med øjnene, men med mange års erfaring tør jeg godt sige, at det ser lovende ud. Hvis vi får pænt høstvejr, får vi en høst, der kommer til at ligge på den gode side af normalen. Men vejret kan drille, lyder det fra Hans Christian Clemmensen.


Hvis ikke vejret kommer til at te sig helt tosset, så tegner det til at blive en god høst, måske lidt over normalen.

Hans Christian Clemmensen


Han er dog langt fra færdig med at høste. Inden loen kan pyntes op med blomster og blade til høstfest og dans, skal de resterende 485 hektar også høstes.

Der venter som sagt endnu 40 hektar vinterbyg. Så følger frøgræsset (rajgræs) og vinterrapsen, inden hveden står for tur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce