Annonce
Tønder

Mandag for 101 år siden: Freden sænkede sig over slagmarkerne

Der er tradition for, at en fanekommando fra De danske Forsvarsbrødre deltager i mindehøjtideligheden den 11. november kokken 11 i Kristkirkens våbenhus. På mandag er det 101 år siden, at våbenstilstanden trådte i kraft. Privatfoto
På mandag klokken 11 er det 101 år siden, at en våbenhvile bragte første verdenskrig til ophør. I Tønder og mange andre steder i Sønderjylland markeres det med mindehøjtideligheder og kranselæggelser.
Annonce

TØNDER: Efter mere end fire års kamp, krig, død og ødelæggelser sluttede "den store krig", der senere blev kendt som første verdenskrig, med en våbenstilstandsaftale den 11. november 1918. Aftalen, der bragte de blodige krigshandlinger til ophør, trådte i kraft præcis klokken 11.

På mandag er det præcis 101 år siden, og traditionen tro markeres dagen i mange sønderjyske sogne med kranselæggelser på kirkegårde ved de rejste mindesten for de faldne.

I Tønder foregår højtideligheden i Kristkirkens våbenhus, hvor der er ophængt mindetavler med navne af 153 civile og indkaldte soldater, der blev ofre for krigens handlinger.

Arrangør er De danske Forsvarsbrødre for Tønder Amt, og brødrenes formand, Allan Poulsen, understreger, at mindehøjtideligheden er åben for alle interesserede.

Mindegudstjenesten forestås af provst Christina Rygaard Kristiansen med start mandag klokken 10.45. I fortsættelse af gudstjenesten vil der klokken 11 være en kort ceremoni i tårnrummet foran mindetavlerne med de 153 navne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce