Annonce
Sønderborg

Mandag forsvinder hatten

Gennem tre måneder har Ullerup Kirke set sådan her ud. I løbet af de næste tre uger afsluttes arbejdet med at lægge nyt tag.

Det særprægede syn af Ullerup Kirke klædt i store presenninger er væk på mandag. Til gengæld kommer en kran på højde med tårnet.

ULLERUP: Skjult af store presenninger har håndværkere sommeren over arbejdet på at forberede taget på Ullerup Kirke til nye tagsten.

Det oprindelige tag af blådæmpede vingetagsten er blevet fjernet. Herefter har tømrerfirmaet Karl D. Petersen lagt brædder og tagpap, som skal bære det nye tag.

Råddent træværk er skiftet, og ansatte fra murerfirmaet Apos har lavet murerarbejdet som f.eks. rygninger i cementfri mørtel. Det bliver alt sammen synligt på mandag, hvor firmaet BJ Stillads i Aabenraa piller en del af de store presenninger ned.

Da placeres en kæmpestor kran på kirkegården, oplyser stilladsformand Morten Schultz. Hele formiddagen bruges kranen til at hive øverste del af stilladset ned, hvorefter der skal hejse nye tagsten op.

Når Ullerup Kirke skal have nyt tag, skyldes det, at de oprindelige tagsten smuldrede. Allerede for flere år siden fik menighedsrådet bevilget 2,4 millioner kroner af Sønderborg Provsti til et nyt tag, men arbejdet trak ud, fordi Haderslev Stift i første omgang kun ville tillade, at det nye tag blev lagt nøjagtigt som det oprindelige, der var understrøget og uden undertag.

Menighedsrådet frygtede, at det igen ville føre til et utæt tag og regn på kirkeloftet, og argumenterede for, at nok var kirken middelalderligt, men taget var fra nyere tid. Derfor fik rådet dispensation til at lægge undertag.

Kirkens værge Jens Lei er ganske godt tilfreds med resultatet, som det tegner sig nu:

- Håndværkerne har lavet et rigtigt flot arbejde. Een række små detaljer i murværket er blandt andet ført tilbage til det oprindelige, fortæller han.

Ullerup Kirke

er bygget i perioden 1100-1250.


  • I 1858-60 gennemgik den en stor istandsættelse både ude og inde, hvor også tagkonstruktionen blev skiftet. Siden menes tagstenene at være skiftet igen omkring 1920.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Så er det afgjort: Stort flertal giver grønt lys til nedrivning af Skansegården

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce