Annonce
forside

Mandaterne fordelt: Begmand til Venstre, optur for KD

Så er alle stemmer talt op, og resultatet er klart. Foto Jørgen Kirk

Med alle stemmer talt op ligger mandatfordelingen i det nye byråd for Ringkøbing-Skjern Kommune nu klar.

Ringkøbing-Skjern: Vælgerne har talt, efter en del tekniske problemer er tallene kommet ind i systemet - og dermed er de 29 pladser i Ringkøbing-Skjerns kommende byråd nu fordelt på partier.

Det blev den begmand til Venstre, som de fleste i partiet også på forhånd havde regnet med at få: Det regerende borgmesterparti er med 36,9 procent af stemmerne gået tilbage fra 14 til 11 mandater.

Valgets store vindere er Kristendemokraterne, som med 15,5 procent af stemmerne fordobler sit mandattal fra tre til seks pladser i byrådet.

Socialdemokratiet fik fremgang i procentandel af stemmerne. Væksten fra 19,7 ved valget i 2013 til 21,3 procent i år betyder uændret seks mandater til partiet.

For SF fik fremgang blev det ligeledes til en fremgang i procenter, men ikke i mandater: Væksten fra de 8 procent ved valget i 2013 til 9,5 procent af stemmerne i år rækker rækker dog kun til, at partiet holder de tre pladser, som de har i dag.

Også Dansk Folkeparti beholder sine to mandater. Det sker på baggrund af et fald i stemmeprocenten fra 8,1 sidst til 6,7 denne gang.

Fjordlisten beholdt sit ene mandat. Det går dog efter alt at dømme til et andet partimedlem end den nusiddende Jan Holm Rasmussen, idet Jesper Lærke har fået betragteligt flere personlige stemmer.

Der var ikke valg til hverken Liberal Alliance, Konservative, Fremskridtspartiet, radikale eller Enhedslisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce