Annonce
Sport

Mané sender undskyldning til tidligere klub for CL-exit

Joe Klamar/Ritzau Scanpix
Liverpools Sadio Mané var med til at sende sin tidligere klub Salzburg ud af Champions League.

Liverpool spillede sig med en sejr på 2-0 ude over Salzburg videre i Champions League, mens østrigerne røg ud.

Dermed var Liverpool-senegaleseren Sadio Mané med til at sende den klub, han spillede for fra 2012 til 2014, ud af den prestigefyldte turnering.

- Det er altid rart at komme tilbage her. Jeg elsker klubben, fansene og folkene her. Undskyld venner, men det er fodbold, og vi skal gøre vores arbejde, siger han ifølge uefa.com til BT Sport.

Mané kom ikke selv på tavlen, men kunne se holdkammeraterne Naby Keita og Mohamed Salah score kampens to mål.

I perioder bølgede kampen imidlertid frem og tilbage, og østrigerne kunne med lidt mere skarphed være kommet foran og lagt ultimativt pres på Liverpool.

- Jeg synes, det var en rigtig svær kamp. Det forventede vi også. Vi tog os sammen i anden halvleg og kreerede mange chancer. Naby scorede et vidunderligt mål mod sin tidligere klub. Jeg er glad på hans vegne, og vi fortjente at vinde, siger Sadio Mané.

Ligesom Mané spillede Keita tidligere for Salzburg. Det gjorde han fra 2014 til 2016.

Liverpool gik videre fra gruppen som gruppevinder, mens Napoli blev toer. Salzburg må som treer nøjes med en plads i slutspillet i Europa League.

Det er skuffende, understreger Salzburg-træner Jesse Marsch.

- Vi er så skuffede, for vi startede så flot i turneringen, og vi spillede så godt indtil det første mål (mod Liverpool, red.).

- Vi så modstanderens kvalitet fra første minut. Vi havde to chancer med (Hee-Chan, red.) Hwang og (Erling Braut, red.) Haaland, som vi plejer at score på, men (Virgil, red.) van Dijk var for god. Det er skuffende, men jeg tror, at vi om et par dage vil se tilbage på det her med stolthed, siger han ifølge uefa.com.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skolepolitiker fra Venstre overvejer: Vil sende sit barn til privatskole i anden kommune

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce