Annonce
forside

Mangeårig typograf på Vestkysten er død

ESBJERG: Én af dagbladet Vestkystens trofaste typografer gennem 35 år, Henning Jessen, er død, 76 år. For ca. tre måneder siden blev Henning Jessen ramt af sygdom - en kombination af KOL og kræft - og blev først indlagt på Sydvestjysk Sygehus, hvorefter han de sidste par måneder var på Hospice, hvor han stille sov ind i tirsdags.

Henning Jessen var en dygtig typograf, som i flere år var tillidsmand i sætteriet. Han stoppede på avisen, da Vestkysten og Jyske Tidende fusionerede den 15. januar 1991.

Livet var ikke altid let for Henning Jessen, men han bevarede sit gode humør til det sidste, selv om han gennem mange år passede sin hustru, Dorit, som er ramt af en sygdom, som minder om sclerose. Dorit bor i dag på Østerbycentet, da hun er dement. Henning og Dorit var gift i 55 år.

Henning Jessen var en type, som tænkte på alle andre før sig selv, og i foreningsregi udførte han også et stort stykke arbejde, blandt andet i Kronisk Syge og i Vanføreforeningen, hvor han var med til at arrangere rejser. Også på Områdecenter Hedelund var han aktiv og hjalp til med forskellige ting, blandt andet var han med i i det bladudvalg, som udgiver Lyngtotten.

Henning Jessen efterlader sig hustruen Dorit samt fire børn, fire børnebørn og tre oldebørn.

Henning Jessen bisættes fra Jerne Kirke onsdag den 8. marts kl. 13.30. Netop på denne dag ville han være fyldt 77 år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce