Annonce
Haderslev

Mange bilister kører for stærkt på Moltrup Landevej

Der bliver kørt stærkt på Moltrup Landevej - også stærkere, end man må. Ved fem trafikkontroller i løbet af det seneste år har politiet blitzet 414 bilister. Foto: Jacob Schultz

414 er i løbet af det godt seneste år blevet blitzet for at køre på stærkt på Moltrup Landevej. Tallet overrasker formanden for sogneforeningen. Rundkørsel er stadig den bedste løsning, mener han.

414 bilister er i det seneste år ved mindst fem trafikkontroller blevet blitzet af politiets automatiske trafikkontrol på 70 kilometer-strækningen på Moltrup Landevej. I 42 tilfælde kørte bilisterne så hurtigt, at de fik et klip i kørekortet.

Det viser en hurtig gennemgang af JydskeVestkystens arkiv for perioden fra 28. august sidste år til onsdag den 3. oktober i år, hvor politiet gennemførte den seneste ATK-kontrol. Onsdag blev en bilist målt til at køre hele 103 kilometer i timen på strækningen, hvor der kun må køres 70 kilometer i timen. I alt blev 76 bilister ved denne lejlighed blitzet.

- Hold da op, det er helt vildt mange. Det overrasker mig alligevel, at det tal er så højt, lyder det fra Mikael Winther, der er formand for Moltrup Sogneforening.

Annonce

Baggrund

Moltrup Landevej har tidligere været udpeget som uheldsbelastet strækning med både stræknings- og krydsuheld.Generelt er hastigheden for høj, og det har også været årsag til hovedparten af uheldene.Flere uheld var eneulykker på strækningen, men en del ulykker var også sket i krydsene. I 2010 blev der derfor etableret rumleriller, og i 2012 opsat en lokal hastighedsbegrænsning på 70 km/t på strækningen. I 2014 er der yderligere opsat variable tavler med varsling hvis der er krydsende trafikanter.

Dæmp farten

Sogneforeningens trafikgruppe tog i forbindelse med en høring om forbedring af trafiksikkerheden på Moltrup Landevej initiativ til et borgermøde i begyndelsen af august. 80 repræsentanter for lokalområdet mødte op for at diskutere, om de venstresvingbaner, som kommunen planlægger at etablere, vil gøre det mere sikkert at køre på Moltrup Landevej. Det mente de fremmødte beboere ikke.

De mener, hastigheden på Moltrup Landevej skal dæmpes med en rundkørsel mellem Moltrup Bygade og Errestedvej - blandt andet af hensyn til de bilister og bløde trafikanter, der krydser landevejen.

- Resultatet af de målinger understreger bare, at venstresvingbaner ikke løser problemet med farten, en rundkørsel vil dæmpe farten, siger Mikael Winther, der i et skarpt brev til Haderslev Kommune på vegne af sogneforeningen og repræsentanterne på borgermødet har taget afstand fra de løsninger, som politikerne i byrådets udvalg for plan og miljø vedtog mandag.

Indkørsel forbudt

Her blev det besluttet at lukke Møllesvinget for venstre-sving fra Moltrup Landevej, at lukke Rovstrupvej for biltrafik til og fra Moltrup Landevej, at sætte skilte op, så cyklister ledes ad Møllesvinget og Bramdrup Bygade og at der etableres en venstre-svingbane fra Moltrup Landevej til Moltrup Bygade ved Rovstrupvej. På længere sigt ønsker udvalget, at der etableres en såkaldt 2 minus 1 vej på Bramdrup Bygade og Møllesvinget og kommer cykelforbind på Moltrup Landevej, lige som der skal etabelres en venstresvingbane ved Errested. Initiativer, som Mikael Winther betegner som lappeløsninger.

Benny Bonde (LA), formand for udvalget for plan og miljø, har afvist etableringen af en rundkørsel, der med tilsluttede veje ifølge Haderslev Kommunes beregninger vil koste cirka 22 millioner kroner.

- Vi skal have mest trafiksikkerhed for pengene, sagde han tirsdag til JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Varde

Linda gør det igen og igen

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];