Annonce
Haderslev

Mange bilister kører for stærkt på Moltrup Landevej

Der bliver kørt stærkt på Moltrup Landevej - også stærkere, end man må. Ved fem trafikkontroller i løbet af det seneste år har politiet blitzet 414 bilister. Foto: Jacob Schultz

414 er i løbet af det godt seneste år blevet blitzet for at køre på stærkt på Moltrup Landevej. Tallet overrasker formanden for sogneforeningen. Rundkørsel er stadig den bedste løsning, mener han.

Annonce

414 bilister er i det seneste år ved mindst fem trafikkontroller blevet blitzet af politiets automatiske trafikkontrol på 70 kilometer-strækningen på Moltrup Landevej. I 42 tilfælde kørte bilisterne så hurtigt, at de fik et klip i kørekortet.

Det viser en hurtig gennemgang af JydskeVestkystens arkiv for perioden fra 28. august sidste år til onsdag den 3. oktober i år, hvor politiet gennemførte den seneste ATK-kontrol. Onsdag blev en bilist målt til at køre hele 103 kilometer i timen på strækningen, hvor der kun må køres 70 kilometer i timen. I alt blev 76 bilister ved denne lejlighed blitzet.

- Hold da op, det er helt vildt mange. Det overrasker mig alligevel, at det tal er så højt, lyder det fra Mikael Winther, der er formand for Moltrup Sogneforening.

Baggrund

Moltrup Landevej har tidligere været udpeget som uheldsbelastet strækning med både stræknings- og krydsuheld.Generelt er hastigheden for høj, og det har også været årsag til hovedparten af uheldene.Flere uheld var eneulykker på strækningen, men en del ulykker var også sket i krydsene. I 2010 blev der derfor etableret rumleriller, og i 2012 opsat en lokal hastighedsbegrænsning på 70 km/t på strækningen. I 2014 er der yderligere opsat variable tavler med varsling hvis der er krydsende trafikanter.

Annonce

Dæmp farten

Sogneforeningens trafikgruppe tog i forbindelse med en høring om forbedring af trafiksikkerheden på Moltrup Landevej initiativ til et borgermøde i begyndelsen af august. 80 repræsentanter for lokalområdet mødte op for at diskutere, om de venstresvingbaner, som kommunen planlægger at etablere, vil gøre det mere sikkert at køre på Moltrup Landevej. Det mente de fremmødte beboere ikke.

De mener, hastigheden på Moltrup Landevej skal dæmpes med en rundkørsel mellem Moltrup Bygade og Errestedvej - blandt andet af hensyn til de bilister og bløde trafikanter, der krydser landevejen.

- Resultatet af de målinger understreger bare, at venstresvingbaner ikke løser problemet med farten, en rundkørsel vil dæmpe farten, siger Mikael Winther, der i et skarpt brev til Haderslev Kommune på vegne af sogneforeningen og repræsentanterne på borgermødet har taget afstand fra de løsninger, som politikerne i byrådets udvalg for plan og miljø vedtog mandag.

Annonce

Indkørsel forbudt

Her blev det besluttet at lukke Møllesvinget for venstre-sving fra Moltrup Landevej, at lukke Rovstrupvej for biltrafik til og fra Moltrup Landevej, at sætte skilte op, så cyklister ledes ad Møllesvinget og Bramdrup Bygade og at der etableres en venstre-svingbane fra Moltrup Landevej til Moltrup Bygade ved Rovstrupvej. På længere sigt ønsker udvalget, at der etableres en såkaldt 2 minus 1 vej på Bramdrup Bygade og Møllesvinget og kommer cykelforbind på Moltrup Landevej, lige som der skal etabelres en venstresvingbane ved Errested. Initiativer, som Mikael Winther betegner som lappeløsninger.

Benny Bonde (LA), formand for udvalget for plan og miljø, har afvist etableringen af en rundkørsel, der med tilsluttede veje ifølge Haderslev Kommunes beregninger vil koste cirka 22 millioner kroner.

- Vi skal have mest trafiksikkerhed for pengene, sagde han tirsdag til JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce