Annonce
Tønder

Mange bud på en ny forstander i Løgumkloster

Løgumkloster Højskole har ligget underdrejet siden konkursen i foråret. Nu er der udsigt til nyt liv i bygningerne. 18 personer har lagt billet ind på at stå i spidsen for den kommende skole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Formanden for den nystartede Løgumkloster Højskole, Mathias Knudsen, taler om et stærkt ansøgerfelt og regner med at kunne præsentere en ny forstander i den kommende uge.

LØGUMKLOSTER: - Løgumkloster Højskole, der åbner på ny, søger en iderig forstander med pionér-ånd, som vil stå i spidsen for udviklingen af en helt ny højskole.

Sådan lyder jobbeskrivelsen på den person, som bestyrelsen bag den nystiftede Løgumkloster Højskole søger som ny forstander. Ansøgningsfristen udløb den 21. oktober og højskolens formand, Mathias Knudsen, Bedsted, oplyser, at man har modtaget i alt 18 ansøgere.

- Det ser ud til at være et stærkt ansøgerfelt. Vi indkalder til samtaler fra på mandag, og vi tilstræber at kunne præsentere en ny forstander i løbet af næste uge, siger Mathias Knudsen.

Annonce
Det ser ud til at være et stærkt ansøgerfelt.

Mathias Knudsen, formand, Løgumkloster Højskole

Rift om skolen

Løgumkloster Højskole har emnet "Sporskifte" som sit centrale omdrejningspunkt for de kommende kursister. Den ny skole opstår i kølvandet på forårets konkurs. Efterfølgende meldte sig to interesserede købere og aktører på banen.

Ud over gruppen omkring Mathias Knudsen, der har sit udgangspunkt i Løgumkloster Refugium, bød også Sønderjyllands Seniorhøjskole ind på højskolen. Sidenhen trak sidstnævnte sig, og er nu i gang med at etablere sig i Gram. Refugie-gruppen opnåede efterfølgende både en kommunegaranti og en økonomisk starthjælp fra Tønder Kommune.

Stor frihed

Ifølge stillingsopslaget vil den kommende ny forstander få mulighed for at være med til at skabe højskolens fremtid og dagligdag, samt få stor frihed til at skabe den kultur og det miljø, som vedkommende mener, højskolen skal have.

Ud over at indkalde til ansættelsessamtaler i den kommende uge, så har højskolens bestyrelse også indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling onsdag den 23. oktober. Ifølge Mathias Knudsen er mødets hovedemne at få tilpasset vedtægterne.

- Der er ingen dramatik. I løbet af sommeren fik vi lavet nogle vedtægter, der var lette at håndtere i forhold til den situation, vi stod i. Nu skal vedtægterne rettes til, så de passer til ministeriets krav, lyder det fra formanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Esbjerg

Vittenberg-elever i finalen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce