Annonce
Tønder

Mange bud på en ny forstander i Løgumkloster

Løgumkloster Højskole har ligget underdrejet siden konkursen i foråret. Nu er der udsigt til nyt liv i bygningerne. 18 personer har lagt billet ind på at stå i spidsen for den kommende skole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Formanden for den nystartede Løgumkloster Højskole, Mathias Knudsen, taler om et stærkt ansøgerfelt og regner med at kunne præsentere en ny forstander i den kommende uge.
Annonce

LØGUMKLOSTER: - Løgumkloster Højskole, der åbner på ny, søger en iderig forstander med pionér-ånd, som vil stå i spidsen for udviklingen af en helt ny højskole.

Sådan lyder jobbeskrivelsen på den person, som bestyrelsen bag den nystiftede Løgumkloster Højskole søger som ny forstander. Ansøgningsfristen udløb den 21. oktober og højskolens formand, Mathias Knudsen, Bedsted, oplyser, at man har modtaget i alt 18 ansøgere.

- Det ser ud til at være et stærkt ansøgerfelt. Vi indkalder til samtaler fra på mandag, og vi tilstræber at kunne præsentere en ny forstander i løbet af næste uge, siger Mathias Knudsen.

Det ser ud til at være et stærkt ansøgerfelt.

Mathias Knudsen, formand, Løgumkloster Højskole

Annonce

Rift om skolen

Løgumkloster Højskole har emnet "Sporskifte" som sit centrale omdrejningspunkt for de kommende kursister. Den ny skole opstår i kølvandet på forårets konkurs. Efterfølgende meldte sig to interesserede købere og aktører på banen.

Ud over gruppen omkring Mathias Knudsen, der har sit udgangspunkt i Løgumkloster Refugium, bød også Sønderjyllands Seniorhøjskole ind på højskolen. Sidenhen trak sidstnævnte sig, og er nu i gang med at etablere sig i Gram. Refugie-gruppen opnåede efterfølgende både en kommunegaranti og en økonomisk starthjælp fra Tønder Kommune.

Annonce

Stor frihed

Ifølge stillingsopslaget vil den kommende ny forstander få mulighed for at være med til at skabe højskolens fremtid og dagligdag, samt få stor frihed til at skabe den kultur og det miljø, som vedkommende mener, højskolen skal have.

Ud over at indkalde til ansættelsessamtaler i den kommende uge, så har højskolens bestyrelse også indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling onsdag den 23. oktober. Ifølge Mathias Knudsen er mødets hovedemne at få tilpasset vedtægterne.

- Der er ingen dramatik. I løbet af sommeren fik vi lavet nogle vedtægter, der var lette at håndtere i forhold til den situation, vi stod i. Nu skal vedtægterne rettes til, så de passer til ministeriets krav, lyder det fra formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce