Annonce
Kolding

Mange flere ørreder at fange: Her må du fiske i Kolding Å

Som lystfisker er der mange steder i Kolding, man kan kaste snøre ud. Og der er blevet flere og flere fisk at fange over de senere år. Når det gælder ørreder har Kolding nogle af landets bedste vandløb. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard

Bestanden af ørreder i Kolding Å-system er ved at blive undersøgt netop nu. Resultatet er klart allerede, at bestanden har det meget godt og er vokset markant siden sidste opgørelse i 2008. Se her hvordan du kan komme ud og fiske i Koldings vandlø

Annonce

Gyldigt fiskekort og fisketegn skal medbringes under fiskeri og forevises på forlangende. Ethvert medlem af Kolding Sportsfiskerforening har ret til at kontrollere andre fiskende.

Hovedreglen er, at alle mellem 18 og 65 år skal have fisketegnet, som koster 185 per år, 130 kroner per uge, eller 40 kroner per dag. Det købes via www.fisketegn.dk

Desuden skal man have et fiskekort til lokale vandløb. I Kolding købes de hos Kolding Sportsfiskerforening på foreningens hjemmeside. Her kan man se priserne, der svinger, afhængig af hvor man vil fiske.

I Kolding Å må der fiskes på venstre bred nedstrøms (altså i retningen ud mod fjorden) fra sammenløbet Åkær Å, Vester Nebel Å og Kolding Å til Plovfuren. Fra Plovfuren på højre bred nedstrøms til Vester Ringgade ved bygrænsen.

I Åkær Å må der fiskes på højre bred opstrøms (altså retningen bort fra fjorden) fra sammenløbet Åkær Å, Vester Nebel Å og Kolding Å til spang (rørføring) over Åkær Å.

I Vester Nebel Å må der fiskes på højre bred nedstrøms fra Brændsmade Bro til efter grusgraven overfor Stenvad Mølle Fiskesø og på venstre bred nedstrøms det nedlagte dambrug ved Brændsmade Bro til Stenvad Mølle Fiskesø. Desuden fra Brændsmade Bro og opstrøms ca. 300 meter på højre bred. Der må endvidere fiskes på venstre bred nedstrøms fra Trudsbro til sammenløbet Åkær Å, Vester Nebel Å og Kolding Å.

Der må højest fiskes med 1 stang pr. fisker.

Max. fangst pr. dag: 5 ørred/laksefisk, heraf dog kun 1 bækørred.

Med fisketegn må man også fiske i Marielundsøen, Svanesøen, Parksøen, Rønningsmose og Ferup Sø. Har man først fisketegnet kan gratis årskort til de bynære søer hentes via sportsfiskerforeningen hjemmeside.

Se mere på www.koldingsportsfiskerforening.dk

I Kolding er der også mange muligheder for at fiske i put and take-søer. Det kræver ikke fiskekort eller fisketegn. Her betaler man på stedet for at fiske i et bestemt tidsrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce