Annonce
Kolding

Mange fodboldbaner er for våde til at blive gjort klar til sæsonen

Der er stor forskel på jorden under fodboldbanerne i Kolding. Nogle steder er der lerjord, og her er banerne typisk stadig meget våde. Andre steder er der sand, og her kan banerne typsik godt gøres klar. Arkivfoto: Timo Battefeld
En del af de fodboldbaner rundt i Kolding Kommune, der lige nu skal gøres klar, før forårssæsonen snart går i gang, er endnu for våde til at få klippet græs, fjernet ormeskud og blive kridtet op med streger.
Annonce

Kolding: Den megen regn i marts kan få betydning for de mange bredde-fodboldspillere i Kolding, der inden længe går i gang med at træne og spille kampe på de græsbaner rundt om i kommunen, der tages i brug fra omkring 1. april.

En del af banerne er nemlig så våde, at de ansatte i Kolding Kommune, der står for at gøre fodboldbanerne klar til forårssæsonen, endnu ikke har kunnet begynde at klippe græsset, fjerne ormeskud og kridte banerne op.

Det oplyser sektorleder for service og drift af kommunale idrætsanlæg i Kolding, Paul Frandsen, der har sine folk rundt for at mærke på jorden under de mange fodboldbaner i hele kommunen.

- Vi føler os frem, og der, hvor vi kan komme til det, klipper og kridter vi op. Vi plejer at frigive banerne 1. april og starter med klipningen og det andet arbejde midt i marts, men der er masser af steder, hvor vi endnu ikke kan klippe. Sådan er det, når der mange steder er kommet over 100 millimeter regn, siger Paul Frandsen, der også har sine folk til at "slæbe ormeskud", da de er med til at gøre en fodboldbane ret så ujævn.

Vand og tørke

I de seneste par år har vejret flere gange givet problemer for fodboldbanerne i Kolding Kommune.

I september 2017 holdt for meget vand på banerne de fleste baner helt lukkede.

I sommeren 2018 var den gal igen. Men denne gang var det sommertørken, der skabte problemer og ødelagde græsset på fodboldbanerne.

Annonce

Ønske: Sol og blæst

I flere klubber er der særlige græsbaner, som spillerne spiller på om vinteren. Når forårssæsonen snart går i gang, bliver de så repareret, mens spillerne rykker over på de baner, der er ved at blive gjort klar nu.

I øjeblikket er banerne i blandt andet Dalby, Fynslund, Hjarup, to baner ved Bakkeskolen og de lavtliggende baner ved siden af Kolding Stadion for våde til at blive gjort forårsklar. Til gengæld er banerne i Seest, Lunderskov, Vamdrup og Alminde-Viuf så tørre, at de kommunale ansatte er gået i gang med at gøre disse baner klar.

Om alle baner når at blive klar til 1. april er endnu usikkert, men Paul Frandsen oplyser, at han er optimist.

- Jeg ønsker mig højt solskin og blæst, så græsset kan nå at tørre, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce