Annonce
Kolding

Mange hundrede skoleelever må droppe besøg på ungdomsuddannelserne på grund af smittefare

Cirka 620 8. klasse-elever fra Koldings folkeskoler skulle i de næste uger have været ude at snuse til, hvordan det er at gå på en ungdomsuddannelse. Hver elev skulle efter planen have opholdt sig i to dage på to forskellige ungdomsuddannelser - altså fire dage i alt. Men nu er introkurserne aflyst. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
I løbet af de kommende uger skulle over 600 elever fra Koldings folkeskoler have været på et flere dage langt introkursus på to forskellige ungdomsuddannelser. Denne introduktion er aflyst på grund af corona.
Annonce

Kolding: Omkring 620 elever fra Kolding Kommunes 8. klasser må i de kommende uger se langt efter de besøg på Koldings ungdomsuddannelser, de ellers skulle have været på.

De såkaldte introkurser, der er obligatoriske for eleverne i 8. klasse, er blevet aflyst af Kolding Kommune fra onsdag og foreløbig indtil begyndelsen af april på grund af coronavirus.

Alle elever i 8. klasse skal på introkursus på to ungdomsuddannelser i ialt fire dage, og højst én af ungdomsuddannelserne må være på det almene gymnasium. Introkurserne foregår løbende hen over året, og i de kommende uger skulle cirka 620 folkeskoleelever fra Koldings 8. klasser afsted.

Lederen af UU-Center Kolding, Bjarne Juhl Olesen, fortæller, at introkurserne for kommunens folkeskoleelever er blevet lukket ned på grund af smittefare foreløbigt til og med uge 14. Om der bliver mulighed for senere at tilbyde erstatningstilbud, ved han endnu ikke. Han peger dog på, at eleverne, når de kommer i 9. klasse, får mulighed for at komme i såkaldt brobygning på en ungdomsuddannelse.

- Men på introkurserne bliver de unge introduceret til ungdomsuddannelserne, og de får et indblik i, om de kan se sig selv der. Det kan være med til at afklare dem, siger Bjarne Juhl Olesen.

Han oplyser, at aflysningen af introkurserne for 8. klasserne kun gælder for folkeskolerne i Kolding. Privat- og friskolerne beslutter selv, om de gennemfører eller aflyser.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce