Annonce
Danmark

Mange julekalendere for både store og små

Peter Frödin i "Grethes Jul". Foto: Kristian Brasen/TV 2
Foruden nye produktioner er der også mange genudsendelser i julemåneden.
Annonce

Endnu en gang skal vi høre på Oluf Sand og Gertrud, og det kan man jo mene er "bår' dæjli", og også Pyrus kommer til at hoppe og springe og synge igen, for julemåneden byder traditionen tro på mange genudsendelser. Men der er også flere nye jule-og adventskalendere.

Her kan du læse om dem, der bliver udsendt som god gammeldags flow-tv. Vær opmærksom på, at mange af dem også kan streames på DR TV, hvor vi også finder DR Ultra, og på TV 2 Play.

TV 2

"Juleønsket" blev sendt første gang i 2015. Foto: TV 2

Hver dag klokken 16  er der gensyn med Pyrus og "Alletiders Jul" - den første af de i alt fire julekalendere om nisserne i Rigsarkivet. Pyrus har tryllet forkert, og det er gået ud over julen i historiebøgerne, så nu er der ingen jul.

Årets julekalender på TV 2 bliver et gensyn med 2015-kalenderen "Juleønsket". Den handler om Julie, som drømmer om at holde juleaften med hele sin familie, men det er lettere ønsket end gjort. Julie sender derfor et ønske til himlen og bliver hørt af engle. "Juleønsket" kan ses klokken 20.

Ligesom DR har TV 2 en adventskalender for voksne. Den hedder "Grethes jul" og kan ses hver mandag i december - første gang altså 7. december -  fra klokken 20.30. I kalenderen er Peter Frödin tilbage som Grethe, der på sin egen måde forsøger at hjælpe mennesker med problemer.

Ramasjang

"Sebastians Jul" blev sendt første gang i 2010. Foto: Flemming Krogh

På Ramasjang begynder de daglige juleløjer klokken 7 med "Ramajetternes jul". Den handler om, at julemandens computer er blevet stjålet, og det er et problem, for den indeholder adresser og ønsker fra alverdens børn.

Klokken 17 genudsendes den første julekalender om "Nissebanden" fra 1984, hvor de fem nisser skal hjælpe julemanden med at finde hans gode humør.

Klokken 17.30 kommer "Sebastians jul" fra 2010. Her skal Sebastian Klein over de 24 afsnit passe dyrene på en gård for bondemanden, der er taget på ferie. Opgaverne med gårdens dyr er mange, og Sebastian har også travlt med forberedelserne og tilberedningen af dansk julemad.

De to sidstnævnte kalendere bliver i tillæg omringet af tre korte afsnit af "Onkel Rejes julefis".

TV 2 Charlie

"The Julekalender". Arkivfoto

TV 2 Charlie genudsender - sent på aftenen ser det ud til - for fjerde år i træk De Nattergales julekalender fra 1991, og skulle nogle have glemt handlingen, så sættes det hele jo i gang af nisserne Fritz, Hansi og Gynter, der er blevet sendt til Danmark for at finde nøglen til en spilledåse, som spiller Gammelnoks livsmelodi.  Desværre for nisserne har fjenden, Benny, fået færten af dem, og han er flyttet ind hos et kartoffelavlerpar, Oluf og Gertrud, nær nissernes hule.

TV 2 Zulu

Natholdets julekalender 2020. Pr-foto: TV 2

Natholdet er tilbage med tredje sæson af "Natholdets julekalender", og det forlyder, at Anders Breinholt, Søren Rasted og Carsten Berthelsen denne gang udelukkende fokuserer på øl fra danske mikrobryggerier. Sendes klokken 21.

DR

Tim Vladimir og Anna Lin bliver værter på "Det magiske juleværksted". Foto: DR

Foruden julekalenderen "Julefeber" på DR for børnene hver dag klokken 20 (og adventskalenderen "Jul med Trines mor" på DR 2 for de voksne), har DR åbnet et juleværksted. Timm Vladimir og Anna Lin er værter i "Det magiske juleværksted", som sendes klokken 15 på alle adventssøndage. I værkstedet vil der blive bagt, klippet og klistret og fortalt julehistorier. Når værkstedet er slut, sender DR en familiefilm.

Lidt fra DR TV og TV 2 Play

Josefine, Frederik, Caroline, Bertram og Martine fra "Klassens jul". Foto: DR Ultra

På DR TV kan man streame "Ultra Julefeber Talkshow", julekalenderen "Klassens jul" fra 2017 og "KreaKampen Jul".

På TV 2 Play kan man streame julekalenderen "Jul i Valhal", "Rasmus Klumps Julestue" og "Jul i Historiehulen", hvor der hver dag læses et nyt afsnit op af et juleeventyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce