Annonce
Billund

Se billederne: Mange mennesker skabte glæde til cykelfest i Grindsted

Området omkring Torvet og Nørre Torv i Grindsted var fyldt med mennesker, der sendte rytterne afsted på den 17 kilometer lange enkeltstart. Foto: Ludvig Dittmann
Med start og mål tæt på hinanden i Grindsteds bymidte var der lagt op til en rigtig folkefest. Mange mennesker deltog i festivitassen og bidrog dermed til at skabe en kæmpe fest.

Grindsted: Startrampen, der sendte cykelrytterne i Post Nord Danmark Rundt afsted på enkeltstarten, var placeret på Torvet, og da rytterne efter en lille runde på 17 kilometer i området nåede målstregen, var det blot få hundrede meter væk på Vesterbrogade foran sygehuset.

Derfor var der hele dagen igennem - men specielt om eftermiddagen - godt gang i gaden i Grindsteds bymidte. Det vækkede blandt andet stor glæde hos Johnny "Murer" Christensen, som er indehaver af Alletiders Pølsevogn, der med sin placering på Torvet ikke kunne have drømt om noget bedre sted for al den megen festivitas.

Annonce

Mål i Vejle fredag

Cykelløbet Post Nord Danmark Rundt fortsætter fredag, hvor det er blevet tid til den såkaldte kongeetape

.

Fredagens 3. etape begynder i Holstebro, men turen går derefter mod sydøst og kommer faktisk tæt på Billund Kommune, da rytterne komme igennem Randbøldal. Her skal de forberede sig på nogle bakker, der er væsentligt hårdere end dem, Billund Kommune kan byde på.

I Vejle skal rytterne blandt andet over en voldsom stigning på Gammel Kongevej, inden etapen slutter med den berømte - eller berygtede, om man vil - rundtur, hvor rytterne tre gange skal op ad den voldsomt stejle Kiddesvej.

Bedste dag i pølsevognen

Allerede før første cykelrytter var sendt afsted på de 17 kilometer, havde Johnny "Murer" Christensen langet så mange ristede hotdogs og bøfsandwich over disken, at han havde slået sin egen rekord.

- Det er årets bedste dag. Vi har allerede slået rekorden for den bedste omsætning, og klokken er ikke engang 15 endnu, lød det fra en glad Johnny "Murer" Christensen, som derfor gerne ville have cykelløb i byen hver eneste dag.

Pølsemanden gik dog rundt med en frygt for, at det store fremmøde ville betyde, at han skulle løbe tør for brød. Men selv den risiko kunne ikke ødelægge humøret.

- Vi har altid noget alternativt, så folk kan eksempelvis få en fransk hotdog i stedet. Når folk kommer hen til en pølsevogn, er de ligeglade med, hvad det er for en slags pølser, de får, sagde Johnny "Murer" Christensen.

Sport er ikke rigtigt noget

Lidt henne ad Nørregade bor 79-årige Mary Gregersen. Hun havde sat sig ud på terrassen for at få første parket til cykelløbet.

- Jeg sidder herude for at følge lidt med, men jeg går ikke rigtigt op i det. Sport er ikke rigtigt noget for mig, sagde Mary Gregersen, som i stedet bruger tiden på at strikke til de hjemløse.

De mange trafikale udfordringer har ikke rørt hende.

- Jeg er ikke blevet direkte generet af det, men jeg synes, det er synd for dem, der skal have hjemmehjælp, at de har svært ved at komme frem, sagde Mary Gregersen.

Johnny "Murer" Christensen var meget begejstret over det store fremmøde i Grindsteds bymidte. Pølsemanden slog sin egen rekord for bedste omsætning. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Debat om ulighed er forvrøvlet

Socialdemokratiet er optaget af ulighed. Men fokus på ulighed er jo også nærmest en del af selve det socialdemokratiske dna. Underligt er det til gengæld, at partiet er mere optaget af de rigeste i stedet for dem, der er mindst privilegerede. Ikke desto mindre har den socialdemokratiske finansordfører Christian Rabjerg Madsen blikket fast rettet mod de mest velbjærgede danskere. Han mener sammenhængskraften er truet, fordi de største indkomster og formuer er blevet øget markant i de forløbne 25 år. Det er med forlov en forkert tilgang. Vi er alle sammen blevet meget rigere i det sidste kvarte århundrede. Det gælder de mest velhavende, gennemsnitsdanskeren, men også dem i den nederste del af samfundspyramiden. Når de bedst stillede har fået mest, skyldes det flere forhold. Et af dem er stigende aktiekurser, hvilket indlysende nok kommer virksomhedsejere og besiddere af store aktieposter til gode. Men det gavner også de rigtig mange gennemsnitsborgere, der efterhånden har store pensionsformuer. En anden forklaring på den øgede ulighed er de unges uddannelsesmønster. 74 procent af en ungdomsårgang søger mod de gymnasiale uddannelser. I 1995 var det kun godt 60 procent. Hermed får betydeligt flere også en senere debut på arbejdsmarkedet, og i en økonomisk model tilhører studerende på SU nu en gang gruppen af relativt fattige. Alt dette ændrer intet ved, at de rigeste danskere har oplevet størst økonomisk fremgang. Men det er reelt ikke et problem, når hele samfundet som sådan også får øget velstand. Ulighed er først en trussel, når de mindst heldige synker ned i elendighed. Men vi har en velfærdsmodel, stort set alle bakker op om. Samtidig har vi et reguleret, velfungerende arbejdsmarked uden working poor – altså mennesker der er fattige trods arbejde, som det kendes i Storbritannien, USA , men også i Tyskland. Det er sand sammenhængskraft, og den helt enestående samfundsmodel må man ikke sætte spørgsmålstegn ved med vilde påstande om ulighed.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce