Annonce
Billund

Se billederne: Mange mennesker skabte glæde til cykelfest i Grindsted

Området omkring Torvet og Nørre Torv i Grindsted var fyldt med mennesker, der sendte rytterne afsted på den 17 kilometer lange enkeltstart. Foto: Ludvig Dittmann
Med start og mål tæt på hinanden i Grindsteds bymidte var der lagt op til en rigtig folkefest. Mange mennesker deltog i festivitassen og bidrog dermed til at skabe en kæmpe fest.

Grindsted: Startrampen, der sendte cykelrytterne i Post Nord Danmark Rundt afsted på enkeltstarten, var placeret på Torvet, og da rytterne efter en lille runde på 17 kilometer i området nåede målstregen, var det blot få hundrede meter væk på Vesterbrogade foran sygehuset.

Derfor var der hele dagen igennem - men specielt om eftermiddagen - godt gang i gaden i Grindsteds bymidte. Det vækkede blandt andet stor glæde hos Johnny "Murer" Christensen, som er indehaver af Alletiders Pølsevogn, der med sin placering på Torvet ikke kunne have drømt om noget bedre sted for al den megen festivitas.

Annonce

Mål i Vejle fredag

Cykelløbet Post Nord Danmark Rundt fortsætter fredag, hvor det er blevet tid til den såkaldte kongeetape

.

Fredagens 3. etape begynder i Holstebro, men turen går derefter mod sydøst og kommer faktisk tæt på Billund Kommune, da rytterne komme igennem Randbøldal. Her skal de forberede sig på nogle bakker, der er væsentligt hårdere end dem, Billund Kommune kan byde på.

I Vejle skal rytterne blandt andet over en voldsom stigning på Gammel Kongevej, inden etapen slutter med den berømte - eller berygtede, om man vil - rundtur, hvor rytterne tre gange skal op ad den voldsomt stejle Kiddesvej.

Bedste dag i pølsevognen

Allerede før første cykelrytter var sendt afsted på de 17 kilometer, havde Johnny "Murer" Christensen langet så mange ristede hotdogs og bøfsandwich over disken, at han havde slået sin egen rekord.

- Det er årets bedste dag. Vi har allerede slået rekorden for den bedste omsætning, og klokken er ikke engang 15 endnu, lød det fra en glad Johnny "Murer" Christensen, som derfor gerne ville have cykelløb i byen hver eneste dag.

Pølsemanden gik dog rundt med en frygt for, at det store fremmøde ville betyde, at han skulle løbe tør for brød. Men selv den risiko kunne ikke ødelægge humøret.

- Vi har altid noget alternativt, så folk kan eksempelvis få en fransk hotdog i stedet. Når folk kommer hen til en pølsevogn, er de ligeglade med, hvad det er for en slags pølser, de får, sagde Johnny "Murer" Christensen.

Sport er ikke rigtigt noget

Lidt henne ad Nørregade bor 79-årige Mary Gregersen. Hun havde sat sig ud på terrassen for at få første parket til cykelløbet.

- Jeg sidder herude for at følge lidt med, men jeg går ikke rigtigt op i det. Sport er ikke rigtigt noget for mig, sagde Mary Gregersen, som i stedet bruger tiden på at strikke til de hjemløse.

De mange trafikale udfordringer har ikke rørt hende.

- Jeg er ikke blevet direkte generet af det, men jeg synes, det er synd for dem, der skal have hjemmehjælp, at de har svært ved at komme frem, sagde Mary Gregersen.

Johnny "Murer" Christensen var meget begejstret over det store fremmøde i Grindsteds bymidte. Pølsemanden slog sin egen rekord for bedste omsætning. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce