Annonce
Erhverv

Mange nordtyske firmaer vil byde ind på Femerntunnel

Nok er Femerntunnellen et gigantprojekt. Men der skal også løses mindre opgaver, hvor små og mellemstore virksomheder fra Slesvig-Holsten kan byde ind. 

LÜBECK: Interessen for at få opgaver i forbindelse med etableringen af den faste forbindelse under Femern Bælt er stor i Slesvig-Holsten. Det kom til udtryk i interessen for denne uges digitale informationsrunde, der var arrangeret af industri- og handelskammeret i Lübeck. Rundt regnet 150 lokale firmaer deltog for at få mere at vide om mulighederne. Det skriver avisen Ostholsteiner Anzeiger.

Og der var også noget at komme efter for både store og små, nordtyske firmaer. Ganske vist er tunnellen et mammutprojekt.

- Men vi har har behov for at få løst talrige opgaver. Der vil også være mindre projekter som for eksempel leverancer af forsyninger til byggepladserne, forklarede Vagn Rahbek fra byggekonsortiet Femern Link Contractors, der står for etableringen af tunnelelement-fabrikken i Rødby samt byggeriet af ramper til vej- og togstrækninger. Konsortiet etablerer også boliger til de mange arbejdere,  kontorfaciliteter og sørger for at placere tunnelelementerne på havbunden.

Annonce

Byggemanager Carsten Lehmann fra konsortiet forklarede, at der nok er tale om et internationalt projekt.

- Men på byggepladsen på Femern vil vi fortrinsvis benytte tysksproget arbejdskraft og give lokale, små og mellemstore virksomheder mulighed for at byde ind, selv om de måske endnu ikke har international erfaring, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce