Annonce
Varde

Mange pædagoger er nervøse før genåbningen på onsdag

Fra onsdag skal der gang i børnehaver, vuggestuer og skolefritidsordninger. Det bekymrer mange pædagoger, fortæller fællestillidsrepræsentant. Foto: John Randeris
Fællestillidsrepræsentant Joan Brandsborg fra BUPL - pædagogernes fagforening - beretter om, at mange pædagoger er utrygge og nervøse over, at der nu skal passes langt flere børn i institutionerne. Hun ser det som en del af sin rolle at medvirke til, at det bliver så trygt som muligt at genåbne på onsdag.
Annonce

Varde Kommune: JydskeVestkysten taler med pædagogernes fællestillidsrepræsentant i Varde Kommune, Joan Brandsborg, omkring klokken 14 tirsdag. Det er ved at være 18 timer siden, at de pædagoger, som hun repræsenterer, fik beskeden om, at de på onsdag igen skal passe lige så mange børn som før coronakrisen. Men stadig er omstændighederne omkring det helt ukendte:

- Hvad gør vi, når man helst skal være udenfor hele tiden? Hvordan passer det ind i en vuggestue for eksempel? Og sådan noget. Uha, der er mange ting, vi skal være opmærksomme på, siger hun, der også nævner ting som håndhygiejne og at have lokaler nok i de enkelte institutioner.

Hun er ikke blevet bestormet med henvendelser, men hun følger også Facebook, og hendes konklusion er klar:

- Der er da rigtig mange, der er bekymret, siger hun.

Annonce

Har erfaringerne

Hun fortæller, at mange af pædagogerne har fået nogle erfaringer som en del af nødpasningen, og de er nu utrygge, fordi udfordringerne bliver så meget større, når antallet af børn stiger.

Som fællestillidsrepræsentant for BUPL, der er pædagogernes fagforening, oplever hun, at hendes rolle i høj grad er at være bindeled. Hun bringer information fra BUPL og kommunens forvaltning ud til medlemmerne, og hun kan modsat bringe pædagogernes bekymringer op med dagtilbudschefen.

- Vi har tæt kontakt på telefon, på mail, og vi har også afholdt møder på Teams (et videokonferencesystem på computeren, red.), hvor vi kan se hinanden. Det bliver vi nødt til at gøre. Jeg hører nogle andre ting, end en chef vil gøre. Jeg har en nærmere kontakt, siger hun.

Annonce

Maner til ro

Dagtilbudschef Anette Brodde kan ikke fortælle meget konkret til pædagogerne, før der kommer vejledninger ovenfra, men hun opfordrer til at tage det roligt.

- Det, vi gør nu, som Joan også gør i stor stil, er ligesom at mane til ro, siger hun.

- Selvfølgelig kan der være nogle, som har brug for at tale med deres ledere, deres tillidsrepræsentanter og deres fællestillidsrepræsentant, og så er det selvfølgelig muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce