Annonce
Varde

Mange små koncerter skal redde Engelbrechts lukningstruede scene: Mariehaven åbner hver dag i to måneder

Mariehaven i Ansager har dannet rammen om koncerter siden 2009. Mest populær er Sommersang i Mariehaven. Arkivfoto: Morten Nielsen
I sommerferietiden er der underholdning i Mariehaven - som udgangspunkt gratis. Men målet er at sælge folkeaktier, som kan redde koncertstedet.
Annonce

Ansager: Fra den 10. juli til den 10. september har Helge Engelbrechts lukningstruede koncertsted, Mariehaven i Ansager, åben hver dag for offentligheden. Her vil der dagligt blive præsenteret en kunstner, der vil underholde, og der vil være åbent, for at offentligheden kan få lidt at spise.

Initiativet med daglige åbningstider sker som en meget vigtig del af en redningsaktion for Mariehaven, som mangler 80-90 procent af indtægterne på grund af coronalukningerne. Der er ikke Sommersang i Mariehaven i år.

Det er erhvervsmand Magnus Dahlmann, som har sat sig i spidsen for Støttegruppen til Mariehavens Bevarelse. Han lægger ikke skjul på, at målet med at holde Mariehaven åbent i sommerferien blandt andet er at sælge folkeaktier i åbningstiden, som er fra klokken 12.00 til klokken 17.00.

Men selve aktiviteten skal også sikre penge, selv om entreen som udgangspunkt er gratis under ferieoplukningen.

- Der vil blive fremstillet professionelle vejskilte, siger Magnus Dahlmann, som håber, at man kan få nogle af de mange feriegæster i Varde Kommune til at køre til Ansager.

Han oplyser, at der er et stort hul i Mariehavens økonomi, og at man i øjeblikket er ved at opgøre, hvor meget der mangler, for at Sommersang i Mariehaven kan genopstå i 2021.

Annonce

Mange vil købe aktier

Støttegruppen til Mariehavens Bevarelse stod søndag i spidsen for tre borgermøder i Mariehaven. Her mødte flere end 50 op til hvert møde - altså flere end 150. Cirka halvdelen af disse - altså 75 personer -  har tilkendegivet, at de vil støtte Mariehaven økonomisk - enten ved at købe folkeaktier eller gå med i crowfunding.

- Der var mange, der tilkendegav, at de vil købe folkeaktier, siger en optimistisk Helge Engelbrecht, der sammen med sin kone Rie grundlagde Mariehaven i 2009.

Helge Engelbrecht er rigtig glad for opbakningen, selv om han endnu ikke ved, om Mariehaven er reddet.

- Men vi har fået en del tilkendegivelser fra hele landet, mange er parate til at støtte, siger Helge Engelbrecht.

Han valgte tidligere på året at forny kontrakterne med de kunstnere, som skulle have spillet i år. Det var stort set kun årstallet, der blev ændret i kontrakterne. Herved blev det planlagte program i 2020 skubbet til 2021. Det sparede en del tid.

Nogle måtte have pengene tilbage

  • En del af de økonomiske problemer i Mariehaven er årets billetsalg.
  • Nogle publikummer har valgt at flytte deres billet til næste år.
  • Men andre har skullet have pengene tilbage, og det har betydet et dræn i kassen i et år uden indtægter.
  • Der er nemlig stadig udgifter til afdrag og vedligehold med mere - og coronakompensationen forslår ikke.
  • Der kommer typisk 1500 publikummer til Sommersang i Mariehaven. Til næste år der er planlagt fire arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce