Annonce
Sønderborg

Mange tyske tv-kanaler til danskerne efter 1. november

Der bliver kun udsendt en enkelt tysk kanal på det danske antennenet, når tv-signalet bliver digitalt. I grænseregionen er der dog forsat mulighed for, at modtage tysk tv fra de digitale sendere syd for grænsen.

Digitalt: Der bliver ingen problemer med at modtage tysk tv i Danmark efter den 1. november.

Selvom de store udbydere af digitalt tv her i landet kun tilbyder en enkelt tysk kanal, (ARD, red) så er der stadig mulighed for at modtage tysk tv fra senderne i Tyskland.

- Langt de fleste i grænseregionen kan modtage det tyske digitale antennesignal fra senderen i Flensborg, fortæller Michael Keldorff fra Sønderborg Billed & Lyd Service til jv.dk.

Han er ret sikker på, at det tyske digitalsignal kan modtages i en tilfredsstillende kvalitet fra grænsen til et sted imellem Haderslev og Kolding.

Ønsker man at modtage tyske kanaler længere mod nord, skal man nok kigge efter en parabolløsning.

- Køber man en tv-pakke fra Viasat eller Canal Digital, kan parabolen udstyres med et ekstra lnb-hoved, og så kan man se et hav af gratis tyske kanaler, siger Michael Keldorff.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Crazy voldsmand tilbageholdt og anholdt

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce