Annonce
Trekantområdet

Mange vil gerne bygge Fredericias nye genbrugsplads - den skal kunne bruges døgnet rundt

Der er stor interesse for at etablere det nye genbrugscenter på Nodre Kobbelvej. 18 entreprenører ville gerne prækvalificeres til opgaven, men som offentlig licitation må kommunen kun spørge fem. De skal give bud inden 31. marts, så der kan tages første spadestik inden sommer. Grafik: Fredericia Kommune
Fredericia Kommune har udarbejdet miljøgodkendelse til den kommende genbrugsplads på Nordre Kobbelvej. Der er lagt op til at levere affald døgnet rundt på en del af pladsen alle ugens dage.
Annonce

Fredericia: Klipper du hæk om aftenen, kan du fra 2021 også komme af med grene og blade om natten.

Det bliver en del af konceptet på den nye genbrugsplads på Nordre Kobbelvej. Der bliver døgnåbent i den del af pladsen, hvor der kan afleveres haveaffald, beton, tegl og jord. Den døgnåbne del bliver uden betjening.

Det fremgår af den miljøgodkendelse, som Fredericia Kommune netop har sendt i høring, og som skal ligge til grund for driften af den nye store plads.

Den nye plads skal erstatte den nuværende genbrugsplads på Industrivej 26 og det eksisterende genbrugscenter på Industrivej 28, ligesom administrationen af affald og genbrug flyttes fra Industrivej 8 til Nordre Kobbelvej 9. Første etape af projektet skal stå klar senest 31. december 2020.

- Der har været usædvanlig stor interesse for opgaven blandt entreprenører. 18 var interesseret, og vi har lige prækvalificeret fem entreprenører til opgaven, som de nu skal forholde sig til. De skal levere deres tilbud senest 31. marts, siger projektleder for den nye plads Poul Møller.

Den samlede pris for et nyt genbrugscenter inklusive jordkøb, byggeri, maskiner, m.m. har hidtil været vurderet til knap 80 mio. kroner.

De skal give pris

Fem entreprenørfirmaer er udvalgt til at give pris på etableringen af det nye genbrugscenter.

Det er:

Ejgil Rasmussen A/S, Fredericia.

Arkil A/S, Kolding.

KG Hansen og Sønner A/S, Grindsted.

Hansson og Knudsen A/S, Odense.

Assens Murer og Entreprenørforretning A/S, Assens.

Annonce

Plads til regnvand

Genbrugspladsen skal ligge på et samlet areal på 60.000 kvadratmeter. Der skal være plads til genbrugsplads, et genbrugscenter samt mandskabsfaciliteter, kontorlokaler, mødelokaler, skoletjeneste samt genbrugsbutik.

- Der skal etableres et stort regnvandsbassin, som skal kunne modtage overfladevand fra hele pladsen. Det er Fredericia Spildevand og Energi, der står for den del af projektet, men vi har ladet det indgå i udbuddet. Det har en høj prioritet med de regnmængder, der efterhånden kommer, og med det store areal, vi skal have afvandet, siger Poul Møller.

Sideløbende med regnvandsbassinet presser byggeriet af genbrugscentret med sorteringshallen på.

- Genbrugscentret er det, der skal stå klar hurtigst. Vi bor i dag til leje på Industrivej og skal være ude af lejemålet ved årsskiftet. Hallen skal gerne stå klar tre måneder før, så vi kan få begynde at stille nye maskiner op og stille og roligt rykke ind i det nye, så vi er i fuld drift 1. januar, siger Poul Møller.

Genbrugscentret kommer til at bestå af en sorteringshal med faciliteter til modtagelse, sortering og pakning af genanvendeligt affald som pap, papir, plast, metaller.

Annonce

Afgøres på prisen

Selve genbrugspladen opdeles i to afsnit - det ene døgnåbent og det andet med betjening, og hvor brugerne kan aflevere affald i dagtimerne. Planen er, at en del af genbrugsmaterialerne skal kunne afleveres direkte ind i genbrugscentret, så der spares arbejdsgange.

- Vi fortsætter med genbrugspladsen på Industrivej, indtil vi er fuldstændigt færdige med den nye plads. Vi skal også have opført administrationsbygning, genbrugsbutik og skoletjeneste, siger Poul Møller.

I udbudsmaterialet indgår, at kommunen gerne ser administrationsbygning opført i genbrugsmaterialer.

- Men det er ikke et krav, og vi er klar over, at det kan have indflydelse på prisen, men det kunne være spændende, siger Poul Møller.

Licitationen afgøres alene ud fra den pris, entreprenørerne kan tilbyde.

- Det bliver spændende at se, hvor vi lander. Når 18 har vist interesse, så kunne vi håbe, at det spiller ind, så vi kan få en fornuftig pris, siger Poul Møller.

Miljøgodkendelsen kan ses på Fredericia Kommunes hjemmeside. Af den fremgår også hvilke støjkrav pladsen skal leve op til.

Har man indsigelser over for godkendelsen, er der indsigelsesfrist den 16. marts 2020 til Miljø- og fødevareklagenævnet.

Masser af trafik

Der fremgår af miljøgodkendelsen, at det årligt forventes, at 250.000 personbiler med besøgende og personale kører til og fra centret på Nordre Kobbelvej 9.

Der forventes et gennemsnitligt besøgstal på 800 biler på hverdage.

I weekender og helligdage ventes et gennemsnitligt besøgstal på 1500 biler.

Besøgstallene til genbrugspladsen er større i sommerperioden end i vinterperioden.

Det vurderes, at 20 procent af de besøgende vil være personale eller personer, der udelukkende besøger genbrugsbutikken.

Det forventes, at der årligt vil køre ca. 5000 tunge køretøjer til og fra.

De tunge køretøjer leverer indsamlede genanvendelige materialer til genbrugscentret og afhenter og transporterer sorterede materialer fra genbrugspladsen og genbrugscentret til genanvendelse eller deponering/kompostering på Fredericia Kommunes deponi.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce