Annonce
Haderslev

Domkirkens pigekor går nye veje: Synger Beatles

Arkivfoto: Jacob Schultz/Scanpix
Kun få billetter tilbage til "Abbey Road"-showet sidst i september.

HADERSLEV: Med 40 ledige billetter tilbage glæder initiativtageren til en usædvanlig koncert sig. Den lokale Beatles-entusiast, showmanden Alex Bødiker, arranger en koncert i anledning af 50-året for Beatles sidste rigtige album, "Abbey Road".

Det sker sammen med det lokale Beatles-projekt The Beatles Story, der til koncerten får selskab af Haderslev Domkirkes Pigekor, der bevæger sig ad nye stier ved at skulle synge tre sange fra det berømte album.

Annonce

Glæde og stolthed

- Vi glæder os og er stolte, siger Alex Bødiker før koncerten, der finder sted i Kulturhus Harmonien.

At det bliver domkirkens pigekor, der skal lægge stemmer til en lille håndfuld sange fra et af rockhistoriens gyldne højdepunkter hænger sammen med, at Alex Bødiker var med til at arrangere 4. maj-festlighederne i Haderslev, hvor koret deltog. Her fik han den tanke, at det kunne være flot med korstemmer til jubilæumskoncerten og indgik en aftale med korets dirigent, Thomas Berg-Juul.

"Abbey Road"-showet finder sted den 28. september. Det er to dage efter, at pladen udkom i 1969.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce