Annonce
Esbjerg

Mange ville diskutere nyt skaterområde i Bramming: Et tegn på, at behovet er der

Der blev tænkt kreativt og udtænkt planer for et nyt skaterområde, da der onsdag aften var workshop i Bramming. Blandt andet skulle de yngste skatere lave modeller for deres ønsker til et skateareal. Foto: Kåre Welinder
Der var flot fremmøde til den første workshop om et nyt skaterområde i Bramming onsdag aften i Bramming Kultur- og Fritidscenter. Et tegn på, at der er et stort behov, mener man fra Game Street Mekka, der stod for aftenen.

Bramming: Der var flot fremmøde onsdag aften i Bramming Kultur- og Fritidscenter, hvor Esbjerg Kommune havde indkaldt til workshop om et nyt skaterområde.

Både de helt unge og lidt ældre af byens skatere var mødt op sammen med repræsentanter fra Game Street Mekka i Esbjerg, kommunalpolitikere, Den Nationale Platform for Gadeidræt, forældre og andre interesserede, og fælles for alle var et brændende ønske om et nyt område til byens unge.

Daglig leder fra Game Street Mekka i Esbjerg, Robert Hansen, ville høre om folks drømme og tanker for et nyt område, og fælles for de efterfølgende indlæg var, at byens unge skater spredt over hele byen, og at det optimale vil være et sted centralt i Bramming. En mor til to fortalte om de mangler, hun mener der er i forhold til et sted, hvor unge kan mødes og have det sjovt sammen i et sundt miljø. Gerne centralt og synligt, så det ikke bliver et sted, unge samles i smug.

Annonce

Med hele vejen

- Jeg har ikke skatet i Bramming i lang tid, og tager til Esbjerg eller Ribe i stedet. Nogen gange også til Varde, forklarede Frederik fra Bramming, der var mødt op sammen med vennerne Caleb og Oliver. De har tidligere deltaget i et byfornyelsesprojekt for skatere i Bramming, der aldrig blev realiseret, og de mener det kunne være fedt at være med hele vejen, lige fra denne onsdag i fritidscentret til et nyt område står klart.

- Nu er det os tre, der er her i aften, men vi repræsenterer vel 8-10 andre skatere, der også gerne vil være en del af projektet, sagde Frederik, der på et stort stykke papir visualiserede et forslag med rampe, pyramid, eurogap og volcano, og han mente det kunne være fedt at have ting, der for variationens skyld ikke findes i de andre lokale skatearealer.

Annonce

Kommunalt sprog

Robert Hansen var meget tilfreds med, at 17 børn og voksne deltog onsdag aften.

- Det er jo et tegn på, at behovet er der. Vi bruger vores erfaringer fra Ribe-projektet, og vi kan se, hvordan tingene bliver nemmere, når vi er et mellemled mellem skaterne og kommunen. Vi kan oversætte skaternes nogle gange ret tekniske tilgang til et mere kommunalt sprog, og vi vil nu begynde at lave en rapport, hvor vi belyser så meget som muligt af det, der er blevet diskuteret her i aften, sagde Robert Hansen.

Placering

Placeringen for et nyt skaterområde blev diskuteret flittigt. Flere havde tænkt på åbent område for enden af fritidscentrets p-plads, og en havde en færdig tegning med for et område bag tandplejen ved fritidscentret. Byrådsmedlem Henning Ravn(V) fra kommunens Kultur og Fritidsudvalg mente dog, at det bedste var at diskutere skaterområdets indhold frem for placering, fordi mange ting først skulle indpasses i det færdige projekt.

Oliver(tv.), Caleb og Frederik fra Bramming har tidligere været med i et byfornyelsesprojekt i Bramming omkring et nyt skateområde, der aldrig blev til noget. Frederik kunne hurtigt tegne sine idéer for de ting, der skulle være i området. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce