Annonce
Varde

Mange ville gerne afløse Heidi til at stå i spidsen for kæmpe kræmmermarked

Heidi Conradsen stopper i Ho. Men der var nok, der gerne ville overtage, blandt andre det omrejsende tivoli i baggrunden. Arkivfoto: Morten Nielsen
Man kunne frygte for fremtiden, da Heidi Conradsen ikke ville forny sin kontrakt som forpagter på Ho Fåremarked. Men det lykkedes uden problemer, og Heidi har i øvrigt stadig en finger med i spillet.

Ho: Da Heidi Conradsen, 40 år, i efteråret bebudede, at hun stopper som forpagter af Ho Fåremarked med 250-300 kræmmere og anslået flere end 40.000 gæster på tre dage, da kunne kræmmermarkedet være nervøs for fremtiden. Det er andelsselskabet Ho Kro og Forsamlinghus, der ejer rettighederne til fåremarkedet, men her har bestyrelsen ikke kapacitet til selv at løfte den store opgave at afholde fåremarkedet på et stort areal vest for Ho - ikke så langt fra Blåvand.

Men det viste sig, at det ikke blev det store problem at finde en forpagter, der vil videredrive fåremarkedet. Der blev sat en annonce i JydskeVestkysten.

Der var faktisk tre kvalificerede ansøgere. Blandt dem firmaet Nordisk Fun Fair, som driver Nordisk Tivolipark, som er fast omrejsende tivoli ved det store arrangement.

- Vi bad de tre ansøgere om at komme med et bud på, hvordan de forestillede sig markedet, siger formanden for Ho Kro og Forsamlingshus, Palle Lauridsen.

Han lægger vægt på, at Nordisk Fun Fair ville fortsætte Heidi Conradsens linje, som blandt andet inkluderer en masse frivillige, der tjener penge til deres foreninger, som typisk har rod i lokalområdet . Andelsselskabet bag Ho Fåremarked lagde vægt det lokale engagement, før der blev tegnet kontrakt med en forpagter.

Annonce

Tidspunkt er rykket

  • Der sker ændringer med fåremarkedet. Det er en tradition med rødder flere hundrede år tilbage at drive fårene ind på fastlandet, når de havde græsset sommeren over på halvøen Skallingen for så at udbyde dem til salg på marked i Ho.
  • Det skete den sidste lørdag i august.
  • Nu er der brudt med den tradition, så Ho Fåremarked altid finder sted fredag, lørdag og søndag i uge 34. Det betyder, at i år bliver det den næstsidste lørdag i august.
  • Der sælges nu heller ikke får længere på markedet.
  • Andelsselskabet Ho Kro og Forsamlingshus ejede kroen frem til for cirka 11 år siden, da den blev solgt. Nu er hovedaktivet fåremarkedet.

Heidi hjælper ny forpagter i gang

Palle Lauridsen vurderer desuden, at der har været en væsentlig faktor, at Heidi Conradsen endnu ikke er helt ude af Ho Fåremarked. Hun hjælper den nye forpagter.

- Det er af meget stor betydning, at Heidi vil hjælpe den nye forpagter i gang, siger Palle Lauridsen.

Heidi Conradsen har været forpagter siden 2012. Hun arbejder som socialrådgiver og har tre børn.

- Jeg kunne ganske enkelt ikke finde tiden, siger Heidi Conradsen, som bor i Oksbøl.

Men det er en gammel tradition, at familien Conradsen hjælper til ved fåremarkedet.

Heidi Conradsen har ikke sagt op, men blot ikke fornyet sin kontrakt, som løb i tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce