Annonce
Varde

Mange ville gerne afløse Heidi til at stå i spidsen for kæmpe kræmmermarked

Heidi Conradsen stopper i Ho. Men der var nok, der gerne ville overtage, blandt andre det omrejsende tivoli i baggrunden. Arkivfoto: Morten Nielsen
Man kunne frygte for fremtiden, da Heidi Conradsen ikke ville forny sin kontrakt som forpagter på Ho Fåremarked. Men det lykkedes uden problemer, og Heidi har i øvrigt stadig en finger med i spillet.

Ho: Da Heidi Conradsen, 40 år, i efteråret bebudede, at hun stopper som forpagter af Ho Fåremarked med 250-300 kræmmere og anslået flere end 40.000 gæster på tre dage, da kunne kræmmermarkedet være nervøs for fremtiden. Det er andelsselskabet Ho Kro og Forsamlinghus, der ejer rettighederne til fåremarkedet, men her har bestyrelsen ikke kapacitet til selv at løfte den store opgave at afholde fåremarkedet på et stort areal vest for Ho - ikke så langt fra Blåvand.

Men det viste sig, at det ikke blev det store problem at finde en forpagter, der vil videredrive fåremarkedet. Der blev sat en annonce i JydskeVestkysten.

Der var faktisk tre kvalificerede ansøgere. Blandt dem firmaet Nordisk Fun Fair, som driver Nordisk Tivolipark, som er fast omrejsende tivoli ved det store arrangement.

- Vi bad de tre ansøgere om at komme med et bud på, hvordan de forestillede sig markedet, siger formanden for Ho Kro og Forsamlingshus, Palle Lauridsen.

Han lægger vægt på, at Nordisk Fun Fair ville fortsætte Heidi Conradsens linje, som blandt andet inkluderer en masse frivillige, der tjener penge til deres foreninger, som typisk har rod i lokalområdet . Andelsselskabet bag Ho Fåremarked lagde vægt det lokale engagement, før der blev tegnet kontrakt med en forpagter.

Annonce

Tidspunkt er rykket

  • Der sker ændringer med fåremarkedet. Det er en tradition med rødder flere hundrede år tilbage at drive fårene ind på fastlandet, når de havde græsset sommeren over på halvøen Skallingen for så at udbyde dem til salg på marked i Ho.
  • Det skete den sidste lørdag i august.
  • Nu er der brudt med den tradition, så Ho Fåremarked altid finder sted fredag, lørdag og søndag i uge 34. Det betyder, at i år bliver det den næstsidste lørdag i august.
  • Der sælges nu heller ikke får længere på markedet.
  • Andelsselskabet Ho Kro og Forsamlingshus ejede kroen frem til for cirka 11 år siden, da den blev solgt. Nu er hovedaktivet fåremarkedet.

Heidi hjælper ny forpagter i gang

Palle Lauridsen vurderer desuden, at der har været en væsentlig faktor, at Heidi Conradsen endnu ikke er helt ude af Ho Fåremarked. Hun hjælper den nye forpagter.

- Det er af meget stor betydning, at Heidi vil hjælpe den nye forpagter i gang, siger Palle Lauridsen.

Heidi Conradsen har været forpagter siden 2012. Hun arbejder som socialrådgiver og har tre børn.

- Jeg kunne ganske enkelt ikke finde tiden, siger Heidi Conradsen, som bor i Oksbøl.

Men det er en gammel tradition, at familien Conradsen hjælper til ved fåremarkedet.

Heidi Conradsen har ikke sagt op, men blot ikke fornyet sin kontrakt, som løb i tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce