Annonce
Aabenraa

Mange virksomheder i Aabenraa gør en social indsats

Aabenraa: Hele 70 lokale virksomheder får 24. februar tildelt CSR-mærke Aabenraa 2020 for deres sociale bidrag og engagement. Det er det højeste antal modtagere, siden mærket blev uddelt for første gang i 2016.

- Jeg er meget glad og stolt over, at vi i år kan anerkende 70 lokale virksomheder i Aabenraa Kommune, som gør en vigtig indsats for at hjælpe borgere videre med at opnå beskæftigelse og uddannelse, siger Ejler Schütt, formand for arbejdsmarkedsudvalget, i en pressemeddelelse.

I alt har 70 virksomheder søgt om og blevet godkendt til at modtage CSR-mærke Aabenraa i 2020. 49 af dem har tidligere modtaget mærket, hvilket vil sige, at der er 21 helt nye ansøgere. Med dette års tildeling har kommunen uddelt CSR-mærket til i alt 118 virksomheder igennem årene. Kriteriet for at modtage CSR-mærke Aabenraa 2020 er, at minimum 10 procent af virksomhedens ansatte er ansat i ordninger som for eksempel virksomhedspraktik, fleksjob, voksenlærlinge, integrationsgrunduddannelse eller særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];