Annonce
Esbjerg

Mangel på uddannede folk: Elektronikkæden Blue City venter med Esbjerg

Direktøren for elektronikkæden Blue City lader over for Børsen vide, at kæden ville være åbnet i Esbjerg allerede i år, hvis man havde fundet det rigtige personale.

Blue City, der sælger brugt elektronik, ville gerne været åbnet i Esbjerg i år, men det kniber blandt andet med at finde uddannet personale til butikken, siger direktør.

Annonce

Esbjerg: Den fremadstormende elektronikkæde, Blue City, der køber og sælger brugt elektronik som computere, tablets og mobiltelefoner, vil åbne syv nye forretninger i Danmark næste år.

Men Esbjerg bliver ikke et af de nye steder, og ifølge udtalelser i Børsen fra kædens adm. direktør, skyldes det, at man har svært ved at finde det rigtige personale og lokaler.

- Det er et spørgsmål om at få uddannet personale lige så vel, som det er at finde det rigtige lejemål. Vi ville gerne have åbnet i Esbjerg inden årets udgang, men vi har ikke fundet uddannet personale, og vi har ikke været helt tilfredse med de lejemål, vi har kigget på, udtaler elektronikkædens adm. direktør, Søren Heilmann til Børsen.

Blue City driver i dag fem butikker i Danmark, og det var planen at udvide med syv nye forretninger i løbet af næste år. Foreløbigt har kæden underskrevet et lejemål på et butikslokale i Odense, ligesom man er på vej i Aalborg, og Esbjerg skulle så have været den næste butik i år, lader direktøren vide.

Blue City

Blue City overtog i 2014 12 af de gamle Blockbuster-butikker med henblik på løbende at konvertere dem til Blue City og hermed til et nyt koncept inden for handel med brugt elektronik.

Annonce

Godt for miljøet

Til Børsen udtaler også Miljøstyrelsen, at der ligger et meget stort potentiale for Blue City i danske hjem:

- Der er omkring en million bærbare computere hjemme hos danskerne, der ikke bliver brugt. Det er sandsynligvis den type produkter, Blue City er interesserede i, og som de kan genbruge, udtaler specialkonsulent i Miljøstyrelsen, Anne Harborg Larsen.

Hun peger desuden på, at genbrug af elektronik er godt nyt for miljøet:

-Der går mange ressourcer til at producere et nyt produkt som for eksempel en mobiltelefon. En mobiltelefon vejer måske 100 gram og for at producere en mobiltelefon, skal man bruge omkring 26 kilo ressourcer. Ved at genbruge produkter og forlænge levetid, sparer man ressourcer. Jo længere du bruger et produkt, jo mere reducerer du det samlede ressourceforbrug, udtaler hun til Børsen.

I det kommende år vil Blue City også etablere forretninger i Tyskland og Sverige. I Sverige har Blue City en netbutik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Med håb om en Ny Begyndelse

Annonce