Annonce
Trekantområdet

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Der kommer til at være en ekstra afgang i begge retninger, når den nye køreplan for strækningen mellem Vejle og Herning træder i kraft 12. december. Foto: Arriva
De to togafgange, der sidste år blev sløjfet fra køreplanen, vender tilbage, når en ny køreplan mellem Vejle og Herning træder i kraft om få uger.

Give: Flere pendlere fra blandt andet Give skal så småt vende sig til tanken om at sætte sig i et tog i stedet for en bus, når de skal til Vejle eller Herning om morgenen.

12. december træder Arrivas nye køreplan på strækningen mellem Vejle og Herning nemlig i kraft, og det betyder et comeback til to omdiskuterede morgenafgange, der blev sløjfet ved sidste års køreplansskifte.

Ændringen skabte furore hos lokale politikere, som især hæftede sig ved, at de manglende afgange gjorde det sværere for eleverne på ungdomsuddannelserne i Vejle at møde til tiden. Ændringen betød, at eleverne først kunne være i Vejle klokken 07.55, og dermed kunne de ikke nå at gå eller tage bus til eksempelvis Campus Vejle, Rosborg Gymnasium eller Rødkilde Gymnasium.

Annonce

I stedet så Vejle Kommune sig nødsaget til at indsætte en ekstra bus mellem Thyregod og uddannelsesinstitutionerne samt Banegården i Vejle.

Ekstra tog i begge retninger

Med den kommende køreplansændring har Arriva i samarbejde med Transportministeriet fundet en løsning, der sikrer ekstra togdrift på strækningen, fortæller Susanne Hejer, der er direktør for Arriva Tog.

- Vi har indført to morgenafgange på strækningen mellem Vejle-Herning uden ekstra omkostninger for Transportministeriet. Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi kan tilbyde den service, og jeg vil gerne rose forligskredsen samt Transportministeriet for at arbejde konstruktivt med den løsning, vi er kommet frem til.

- Vi ved, hvor stor betydning det har for alle dem, som skal i skole og på arbejde om morgenen på denne strækning, så det er meget positivt, siger Susanne Hejer i en pressemeddelelse.

Helt konkret betyder ændringen, at der kører et ekstra tog fra Herning mod Vejle klokken 6.23. Det kører fra Give klokken 6.59 og er dermed i Vejle klokken 7.32. Undervejs på turen fra Herning stopper toget også i Brande, Thyregod, Jelling og ved Vejle Sygehus.

Også pendlere, der skal nordpå fra Give, bliver tilgodeset. Her kører den ekstra afgang fra Give klokken 6.58 mod Herning med ankomst 7.30. Den afgang har også stop undervejs i Thyregod og Brande.

Annonce

Minister er tilfreds med løsning

De sløjfede afgange skabte debat blandt politikerne på Christiansborg. Efter opråb fra en række lokale byrådsmedlemmer blev transportminister Benny Engelbrecht (S) kaldt i samråd om sagen. Her var der langt fra enighed om, hvem der var skyld i, at en række pendlere pludselig stod med ringere muligheder for at komme på arbejde eller i skole til tiden.

Vi ved, hvor stor betydning det har for alle dem, som skal i skole og på arbejde om morgenen på denne strækning, så det er meget positivt,

Susanne Hejer, direktør for Arriva Tog

Ministeren udtrykker dog stor glæde ved, at det lykkedes at finde en løsning.

- Det var et meget stærkt lokalt ønske, at vi igen fik to morgenafgange, og det har forligskredsen lyttet til. Derfor er jeg også rigtig glad for, at Arriva har fundet en løsning inden for rammerne af aftalen, som forligskredsen har nikket til, siger Benny Engelbrecht.

Arriva overtog i december sidste år togdriften på strækningen mellem Vejle og Struer efter DSB. Det skete efter et udbud, der var sat sammen af et bredt, politisk flertal på tværs af rød og blå blok i Folketinget.

Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Sydjylland

Smitten daler i det meste af landsdelen weekenden over: Nu træder beredskabet til for at nedbringe lange køer til test

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Annonce