Annonce
Aabenraa

Mangler 130 førstehjælpere i Aabenraa Kommune

Danmark Redder Liv mangler 130 frivillige førstehjælpere i Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Organisationen Danmark Redder Liv mangler frivillige førstehjælpere til sit beredskab i Aabenraa Kommune.
Annonce

Aabenraa: Minutter og sekunder tæller, når familie, kollega eller nabo rammes af hjertestop. Danmark Redder Liv er et frivilligt initiativ som skal sikre, at personer med hjertestop får hurtig hjælp fra frivillige, når der skal ydes livreddende førstehjælp.

Ifølge en pressemeddelelse mangler organisationen i Aabenraa Kommune lige nu 130 frivillige førstehjælpere, og derfor opfordrer Danmark Redder Liv til, at der i samarbejde med kommune, lokalråd, borgerforeninger og frivillig sættes initiativer i gang, som kan sikre et højt førstehjælpsberedskab.

Lige nu er der samlet 2500 førstehjælpere i Region Syddanmark.

- Men vi vil rigtig gerne have endnu flere førstehjælpere, så vi sikrer, at alle borgere uanset hvor i regionen de er bosiddende, får hurtig og kompetent livreddende hjælp, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce

250 pr. kommune

Allerede nu bliver førstehjælperne i Danmark Redder Liv i gennemsnit kaldt ud til hjertestop et eller andet sted i regionen flere gange dagligt. Eksempelvis var der i 108 hjertestop i marts, som de frivillige rykkede ud til hele i Region Syddanmark.

Dansk Folkehjælp, som står bag initiativet, har lavet en statistisk opgørelse, hvor man tager udgangspunkt i A-kørsler (ambulanceudrykning til hjertestop eller tilsvarende) i Region Syddanmark for hele 2018. Ud fra det samlede antal hjertestop, som ligger på anslået 1200 pr. år i regionen, har man udarbejdet en statistik, hvor man kan se, hvor mange førstehjælpere og hvor mange hjertestop der anslået er pr. kommune.

Det er afgørende, at der ydes livreddende førstehjælp inden for de første fem-seks minutter efter et hjertestop.

- Derfor anslår vi, at Danmark Redder Livhar brug for minimum 250 frivillige førstehjælpere pr. kommune til ordningen for at sikre en bedre dækning, og alle kan melde sig som frivillig, står der i pressemeddelelsen.

Man kan læse mere om Danmark Redder Livpå www.redderliv.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce