Annonce
Tønder

Mangler frivillige: Ældre Sagen søger besøgsvenner til demente

Der er behov for flere frivillige demens besøgsvenner i Toftlund og Agerskov. Frede Jensen, formand for Ældre Sagen Toftlund - Agerskov, håber, at flere vil tilmelde sig, så de har nogle frivillige at trække på til at besøge områdets demensramte. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
I Toftlund og Agerskov mangler Ældre Sagen frivillige demens-besøgsvenner. Som besøgsven er man med til at skabe glæde og socialt samvær for en demensramt.
Annonce

Toftlund/Agerskov: Under overskriften "giv et øjeblik af din tid" søger Ældre Sagen i Toftlund - Agerskov nye frivillige besøgsvenner til demensramte borgere - det mangler der nemlig i området, fortæller Frede Jensen, som er formand for Ældre Sagen Toftlund - Agerskov.

Som besøgsven er man med til at skabe glæde og socialt samvær for en demensramt. Hvad besøgsven og demensramt laver under besøget, og hvor ofte man mødes, er man som besøgsven selv med til at bestemme.

- Som besøgsven får du kontakt og tillid til en anden borger, og kan være hans eller hendes forlængende arm i mange henseender. Man kan for eksempel gå en tur sammen i naturen, få en snak eller spille et spil kort sammen. Der er mange ting man kan foretage sig, lyder det fra Frede Jensen, som lægger vægt på, at det er det sociale, man som besøgsven skal bidrage med - ikke pleje:

- Alt det med pleje, det er en kommunal opgave, fortæller han.

Annonce

Snak og tillid

For de demensramte er besøgsvennerne ifølge Frede Jensen vigtige af flere årsager:

- Besøgsvennerne er vigtige for at de demensramte kan få nogle at snakke med. En, de har tillid til. De sidder jo tit og taler om, hvad de har oplevet i livet, og der er det rigtig godt at der kommer en udefra ind i hjemmet, og taler med den demensramte, siger Frede Jensen, og fortsætter:

- Det er også en aflastning for de pårørende til den demente. Når der er skabt en tillid, kan det betyde at en pårørende, for eksempel manden eller konen, kan komme ud af huset og få handlet, komme til frisøren eller lignende.

Er man interesseret i at blive demens-besøgsven eller vil man høre mere, kan man kontakte ­­­­­­­­­Holger Lykke Sørensen på telefon 29653762.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce