Annonce
forside

Mangler hænder?

Læserbrev: Det er med stor forundring, at jeg blandt andet ser formanden for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, stå på TV Syd torsdag 3. januar i den bedste sendetid, hvor han proklamerer, at han må sige nej til ordrer på grund af, at han ikke kan skaffe murer- og tømrer-svende.

Fra 3F Esbjerg må vi melde blank i forhold til at vi skulle have hørt noget som helst fra formanden i forhold til den mangel på arbejdskraft, han efterspørger. Dette selv om Dansk Byggeri (DB) og 3F lavede en samarbejdsaftale i 2018 omhandlende, at DB skal efterspørge håndværkere ved 3F, inden de proklamerer ud i pressen, at de ikke kan skaffe hænder.

Efter at have kigget jobnet.dk igennem må jeg konstatere, at stillingerne ej heller har været slået op.

Jeg vil godt medgive, at vi har et efterslæb på at få uddannet blandt andet murersvende, men der står DBs formand Michael Mathiesens firma dog heller ikke i front i forhold til at udlære murersvende. Mig bekendt har firmaet sidst udlært en lærling for fire-fem år siden.

Dette lugter af efterspørgsel på billig udenlandsk arbejdskraft og ikke reel mangel på gode dygtige danske håndværkere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce