Annonce
Esbjerg

Mangler stadig 20.000 kilometer i autocamper: Ægtepar må afbryde drømmerejsen

I alt skulle de have kørt 41000 kilometer på australske landeveje på syv måneder, men nu sender coronakrisen Maj og Torben Fjord Nielsens planlagte rejse på pause og istedet hjem til Danmark i 14-dages karantæne. Privatfoto
Der er ikke længere noget at blive i Australien for, mener Maj og Torben Fjord Nielsen, der nu vender tilbage til Danmark i stedet for at fortsætte drømmerejsen rundt langs Australiens kyst. Coronavirus har gjort det forbudt at rejse rundt i landet, og parret satser nu på at vende tilbage senere for at færdiggøre eventyret.
Annonce

Ribe/Rødekro/Australien: Så gik den ikke længere.

- Det er ærgerligt og det er megairriterende. Vi er ved godt mod, men det er meget trist.

34-årige Maj Fjord Nielsen og hendes syv år ældre mand, Torben Fjord Petersen, der stammer fra henholdsvis Ribe og Rødekro, bliver nu tvunget til at opgive parrets drømmerejse rundt i Australien, efter i flere dage at have overvejet, hvor vidt de skulle blive eller tage hjem som følge af coronapandemien, der også har spredt sig til de yderste egne af Australien.

Maj Fjord Nielsen forklarer over telefon fra Palm Cove ved Cairns i det nordlige Australien, at de to globetrottere har kørt 21.000 kilometer af en samlet strækning på 41.000 kilometer rundt langs den australske kyst, men at man nu ikke længere ser andre udveje end at rejse hjem.

- Premierministeren siger, at nu skal alle tage hjem, og faktisk er der ikke noget at gøre her for turister længere, for alt er lukket ned, siger Maj Fjord Nielsen, der sammen med sin mand oplever, at alle rejser væk fra Australien, ligesom de steder, der normalt udlejer autocampere, slet ikke har plads nok til deres køretøjer, fordi alle har leveret dem tilbage.

Ribe og Rødekro

Maj Fjord Nielsen stammer fra Ribe, mens Torben Fjord Petersen har en fortid i Rødekro.

Hun arbejder ved Jysk Rejsebureau, mens han er maskinfører i København, og begge har de fået otte måneders orlov for at gennemføre drømmerejsen.

Vil man læse mere om parrets autocamperrejse langs den australske kyst, kan man gøre på deres rejseblog www.travelush.dk.

Maj Fjord Nielsen fortalte i en artikel i JydskeVestkysten 23. marts, hvordan hun sammen med sin mand hældte til at blive Australien på trods af coronavirus, og dermed fortsætte deres syv måneder lange drømmerejse, men nu tør parret ikke blive der længere.

Helt konkret er det også blevet forbudt at rejse rundt i Australien, og man risikerer bøder på op til 11.000 dollars, hvis man overtræder reglerne.

Samtidig oplever de, hvordan lokalbefolkningen flere steder heller ikke er vilde med rejsende gæster.

- I Queensland kørte vi 900 km til byen Normanton. Her følte vi os ikke velkomne, og folk spurgte os, hvorfor vi var her, så vi besluttede allerede dagen efter at køre de 900 km tilbage til østkysten igen.

Maj Fjord Nielsen oplever idag, hvordan alt er lukket i Australien, og at folk fisker eller løber en tur, men man må ikke længere samles mere end to personer ad gangen, og nu vælger parret af afbryde drømmerejsen, hvor hun sammen med sin man har haft masser af fantastiske naturoplevelser i det enorme land.

Annonce

Skal tilbage

- Vi har billetter til et normalt rutefly med Qatar Airways, og lørdag flyver vi hjem. Vi har ikke været i direkte kontakt med Udenrigsministeriet, men er på danskerlisten, siger Maj Fjord Nielsen, der tror det bliver en fesen oplevelse af vende tilbage til Danmark.

- Vi lander søndag, og der er jo ikke nogen, der må komme og tage imod os i lufthavnen, hvorefter vi skal direkte i karantæne i to uger.

Parret er klar til at vende tilbage senere for at færdiggøre drømmerejsen, selvom det ikke bliver det samme.

- Hvor vi er lige nu, er jo noget vi har drømt om i mange år, og en tur, vi har planlagt over flere år. Vi har indrettet autocamperen med blandt andet solceller, cykler og meget andet, og den er virkelig vores hjem, så det bliver ikke det samme at komme tilbage. Vi taler med vores udlejer om, at vi kan få en voucher, så vi kan bruge de sidste 70 dage af vores leje, når vi senere vender tilbage, og det håber vi meget på lykkes, siger hun og forklarer, hvordan parrets forsikring betaler ombooking af flybilletter, men at de derudover skal betale alt forfra, når de vender tilbage om et år eller to.

- Det er ærgerligt, så det bliver dyrt at vende tilbage. Men vi elsker Australien, jeg har været her otte gange, så vi skal tilbage og gøre turen færdig, siger Maj Fjord Nielsen.

Maj og Torben Fjord Nielsen startede i Perth i det sydvestlige Australien og nåede at køre 21.000 kilometer til Cairns i landets modsatte hjørne, inden de nu må sige stop. På grund af coronavirus må de nu droppe den resterende del af rejsen langs den australske kyst og rejse tilbage til Danmark. Privatfoto
Parrets autocamper er indrettet som deres hjem med solceller, cykler og meget mere, men den bliver nu kørt i garage på grund af coronavirus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce