Annonce
Esbjerg

Mand kastede med mandariner og slog livredder

En mand kastede mandariner i vandet i Svømmestadion Danmark og slog en livredder i hovedet. Arkivfoto

Esbjerg: En 50-årig mand fra Esbjerg er blevet sigtet for vold efter en noget usædvanlig episode i Svømmestadion Danmark søndag eftermiddag.

Kort efter klokken 17.00 befandt manden sig i den romerske afdeling, hvor han havde medbragt en pose mandariner., og de mandariner kastede han enkeltvis ned i det store bassin, hvori der ifølge politiet befandt sig en del børn.

- En livredder blev gjort opmærksom på det, og da vedkommende i døren mellem den romerske afdeling og konkurrencebassinet bad den 50-årige mand om at stoppe og lagde en beroligende hånd på mandens skulder, blev den 50-årige mand aggressiv og slog livredderen, en mand på 24 år, i hovedet med højre hånd, hvor han også havde posen med mandariner, forklarer Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Annonce

Nægter

Politiet blev tilkaldt, og personalet kunne fortælle, at den pågældende mand befandt sig i omklædningsrummet, og kort før klokken 17.30 blev hannden anholdt af et par betjente.

- Han var stadig temmelig aggressiv og ikke egnet til afhøring på det tidspunkt, så han fik et par timer i detentionen, inden vi kunne få en snak med ham om, hvad der var sket i svømmehallen. Han nægter voldstilfældet og har forklaret, at det var børnene selv, der opfordrede ham til at kaste mandariner ned til dem i bassinet, siger Henrik Berg.

Den 50-årige mand er blevet sigtet for vold og kan se frem til et retsligt efterspil.

Ifølge politiets oplysninger kom den 24-årige livredder ikke alvorligt til skade ved episoden.

Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Langtidssiddende lærerformand går på pension: Jobbet kan både være ensomt og noget værre lort, men jeg vil savne det alligevel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce