Annonce
Esbjerg

Marbæk-ballade har fået over 250 esbjergensere til tasterne

Marbæk er et yndet udflugtsmål, men en række store bomme har afskåret bilister fra at komme rundt i plantagen, og det er især ældre og handicappede kede af. Efter massiv kritik vil Esbjerg Kommune nu evaluere ordningen i forlængelse af et offentligt borgermøde på Marbækgård den 30. januar. Arkivfoto: Annett Bruhn.
Esbjerg Kommunes spørgeskemaundersøgelse om Marbæk og de udskældte trafikbomme har kastet flere end 250 svar af sig. Resultaterne fremlægges på et offentligt borgermøde på Marbækgård i slutningen af januar.

Esbjerg: Hvor og i hvilket omfang skal biler have adgang til Marbæk Plantage? Det er der mange og delte meninger om blandt esbjergenserne. Det står endnu en gang klart, efter Esbjerg Kommune har gennemført den spørgeskemaundersøgelse, der blev sendt på gaden kort før jul.

I alt 277 borgere har deltaget i undersøgelsen, og det er formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen godt tilfreds med.

- Det er rigtig mange svar, og det er også langt flere, end vi normalt modtager i forbindelse med en offentlig høring. Det er dejligt, at der er så mange, der har haft lyst til at byde ind. Tanken med spørgeskemaerne var jo netop, at det skulle give plads til, at nogle af de mere tavse stemmer i den ophedede debat også kunne komme til orde, siger udvalgsformanden.

Spørgeskemaet har været udsat for massiv kritik af handicaporganisationer og Ældresagen. Ifølge organisationerne er det urimeligt af Esbjerg Kommune at igangsætte en sådan undersøgelse, når den kun er digitalt tilgængelig og med en ganske kort tidsfrist. Det fik forleden Søren Heide Lambertsen til at melde ud, at alle med noget på hjerte i Marbæk-sagen er velkommen til at kontakte ham personligt. Det er der efterfølgende nogle enkelte, der har valgt at gøre.

- Der er et par stykker, der har henvendt sig til mig, og deres høringssvar bliver indsamlet på lige fod med besvarelserne fra spørgeskemaet, forsikrer han.

Sagen kort

Esbjerg Kommune satte i december 2018 21 bomme op i Marbæk for at fredeliggøre den populære naturplantage og sikre cyklister og fodgængere. Bommene afspærrer de veje, der tidligere bandt plantagen sammen, og har dermed gjort det vanskeligere for bilister at komme rundt. Bommene har samtidigt afskåret gangbesværede og kørestolsbrugere fra at komme rundt i Marbæk.

Efter massiv kritik fra flere kanter genåbnedes en del af bommene tilbage i september, og Esbjerg Kommune vil nu evaluere løsningen efter et offentligt borgermøde på Marbækgård den 30. januar klokken 16.15.

Hvad så nu?

De mange svar skal nu gennemlæses inden torsdag den 30. januar, hvor resultatet vil blive fremlagt på et borgermøde på Marbækgård. Mødet er offentligt, kræver ingen tilmelding og starter klokken 16.15.

- Vi vil starte med at fremlægge lidt om sagens baggrund og forklare, hvorfor bommene i sin tid blev sat op. Derfor taler vi om resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen, inden ordet gives frit, forklarer Søren Heide Lambertsen.

Uagtet kritikken har han flere gange afvist, at alle bommene vil blive fjernet.

- Vi står fast ved vores beslutning om at Marbæk skal fredeliggøres for en del af biltrafikken, men vi erkender også, at det ikke er hensigtsmæssigt, at nogle borgere bliver afskåret fra at bruge naturområdet. Derfor skal vi finde et kompromis, der er tåleligt for alle parter, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Konkurrencen vokser dag for dag: Firmaerne på Esbjerg Havn tror på vækst

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Udspekuleret tyveri til 1,2 millioner kroner: Tyvene brugte virksomhedens eget udstyr til at stjæle to store gummigeder

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen

Sygeplejersker strejker: - Vi er kede af at aflyse patienter

Aabenraa

Behovet for test falder: Flere centre ventes at lukke

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg For abonnenter

Dom: Tre drenge frifundet for gruppevoldtægt af 16-årig pige

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Annonce