Annonce
Esbjerg

Marbæk-ballade har fået over 250 esbjergensere til tasterne

Marbæk er et yndet udflugtsmål, men en række store bomme har afskåret bilister fra at komme rundt i plantagen, og det er især ældre og handicappede kede af. Efter massiv kritik vil Esbjerg Kommune nu evaluere ordningen i forlængelse af et offentligt borgermøde på Marbækgård den 30. januar. Arkivfoto: Annett Bruhn.
Esbjerg Kommunes spørgeskemaundersøgelse om Marbæk og de udskældte trafikbomme har kastet flere end 250 svar af sig. Resultaterne fremlægges på et offentligt borgermøde på Marbækgård i slutningen af januar.

Esbjerg: Hvor og i hvilket omfang skal biler have adgang til Marbæk Plantage? Det er der mange og delte meninger om blandt esbjergenserne. Det står endnu en gang klart, efter Esbjerg Kommune har gennemført den spørgeskemaundersøgelse, der blev sendt på gaden kort før jul.

I alt 277 borgere har deltaget i undersøgelsen, og det er formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen godt tilfreds med.

- Det er rigtig mange svar, og det er også langt flere, end vi normalt modtager i forbindelse med en offentlig høring. Det er dejligt, at der er så mange, der har haft lyst til at byde ind. Tanken med spørgeskemaerne var jo netop, at det skulle give plads til, at nogle af de mere tavse stemmer i den ophedede debat også kunne komme til orde, siger udvalgsformanden.

Spørgeskemaet har været udsat for massiv kritik af handicaporganisationer og Ældresagen. Ifølge organisationerne er det urimeligt af Esbjerg Kommune at igangsætte en sådan undersøgelse, når den kun er digitalt tilgængelig og med en ganske kort tidsfrist. Det fik forleden Søren Heide Lambertsen til at melde ud, at alle med noget på hjerte i Marbæk-sagen er velkommen til at kontakte ham personligt. Det er der efterfølgende nogle enkelte, der har valgt at gøre.

- Der er et par stykker, der har henvendt sig til mig, og deres høringssvar bliver indsamlet på lige fod med besvarelserne fra spørgeskemaet, forsikrer han.

Annonce

Sagen kort

Esbjerg Kommune satte i december 2018 21 bomme op i Marbæk for at fredeliggøre den populære naturplantage og sikre cyklister og fodgængere. Bommene afspærrer de veje, der tidligere bandt plantagen sammen, og har dermed gjort det vanskeligere for bilister at komme rundt. Bommene har samtidigt afskåret gangbesværede og kørestolsbrugere fra at komme rundt i Marbæk.

Efter massiv kritik fra flere kanter genåbnedes en del af bommene tilbage i september, og Esbjerg Kommune vil nu evaluere løsningen efter et offentligt borgermøde på Marbækgård den 30. januar klokken 16.15.

Hvad så nu?

De mange svar skal nu gennemlæses inden torsdag den 30. januar, hvor resultatet vil blive fremlagt på et borgermøde på Marbækgård. Mødet er offentligt, kræver ingen tilmelding og starter klokken 16.15.

- Vi vil starte med at fremlægge lidt om sagens baggrund og forklare, hvorfor bommene i sin tid blev sat op. Derfor taler vi om resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen, inden ordet gives frit, forklarer Søren Heide Lambertsen.

Uagtet kritikken har han flere gange afvist, at alle bommene vil blive fjernet.

- Vi står fast ved vores beslutning om at Marbæk skal fredeliggøres for en del af biltrafikken, men vi erkender også, at det ikke er hensigtsmæssigt, at nogle borgere bliver afskåret fra at bruge naturområdet. Derfor skal vi finde et kompromis, der er tåleligt for alle parter, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce