Annonce
Vejen

Marcell står ved sig selv i og udenfor X Factor

Marcell Westergaard har i mange år overvejet at stille op i det populære musikprogram, men han kunne mærke, at det skulle være nu, hvor hans stemme - efter lidt sangundervisning - er på sit højeste niveau. Foto: Screendump fra X Factor
Klædt helt i sort og med lys stemme lykkedes det Marcell Westergaard fra landsbyen Brændstrup at imponere dommerne i X Factor.

Vejen: I fredags blev sidste audition fra årets X Factor sendt på TV2, og her gjorde en 27-årig mand fra landsbyen Brændstrup i Vejen Kommune sig positivt bemærket ved at gå videre til "Five Chair Challenge".

Deltageren hedder Marcell Westergaard, men foran dommerne præsenterede han sig også som "mørkets fyrste". Det er et kælenavn, han har haft siden første dag på Den Frie Lærerskole i Ollerup på Fyn, hvortil han pendler fra bopælen, som nærmere bestemt ligger mellem Rødding og Gram.

- Det var min mediefagslærer, som under navneopråbningen fik sagt "Marcell - mørkets fyrste", og selvom han efterfølgende undskyldte, syntes jeg, det var sjovt, og nu er det blevet mit brand på skolen, siger han.

Til daglig går X Factor-deltageren netop i sort inklusiv lang kappe og støvler og kalder sin stil "goth", som han mere eller mindre har haft uafbrudt siden 2012.

- Der er ikke noget budskab i det, men det er sådan, jeg føler mig bedst tilpas, siger han.

Annonce
Jeg spekulerede meget over sangvalget og havde overvejet andre genrer, men jeg tog den, fordi jeg tit har sunget den, blandt andet til musikeksamen i gymnasiet.

Marcell Westergaard, deltager i årets udgave af X Factor

Overvejelser om sangvalg

Inde hos dommerne, som i virkeligheden foregik helt tilbage i oktober sidste år, lagde dommerne også mærke til Marcell Westergaards anderledes stil, som skiller sig noget ud fra den typiske deltager i det musiske underholdningsprogram.

Sangvalget havde de næppe heller set komme, da han optrådte med den poppede 80'er-ballade "Wicked Game" af Chris Isaak.

- Jeg spekulerede meget over sangvalget og havde overvejet andre genrer, men jeg tog den, fordi jeg tit har sunget den, blandt andet til musikeksamen i gymnasiet, siger han.

Mange deltagere oplever stor nervøsitet, men Marcell Westergaard virkede ualmindelig komfortabel i situationen, og det kom en smule bag på ham selv.

- Måske har det lidt at gøre med, at jeg har spillet mindst 30 koncerter i band som trommeslager, men generelt er jeg også god til at finde ro i mig selv og tænkte i situationen, at dommerne jo også bare er mennesker, siger han.

Marcell Westergaard ved ikke, hvornår hans optræden i Five Chair Challenge bliver vist på tv, men hvis han går hele vejen til liveshows, vil det blive med "Oh Land" som mentor, da den kendte dommer i år har fået voksenkategorien under sine vinger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce