Annonce
Vejen

Marcell står ved sig selv i og udenfor X Factor

Marcell Westergaard har i mange år overvejet at stille op i det populære musikprogram, men han kunne mærke, at det skulle være nu, hvor hans stemme - efter lidt sangundervisning - er på sit højeste niveau. Foto: Screendump fra X Factor
Klædt helt i sort og med lys stemme lykkedes det Marcell Westergaard fra landsbyen Brændstrup at imponere dommerne i X Factor.

Vejen: I fredags blev sidste audition fra årets X Factor sendt på TV2, og her gjorde en 27-årig mand fra landsbyen Brændstrup i Vejen Kommune sig positivt bemærket ved at gå videre til "Five Chair Challenge".

Deltageren hedder Marcell Westergaard, men foran dommerne præsenterede han sig også som "mørkets fyrste". Det er et kælenavn, han har haft siden første dag på Den Frie Lærerskole i Ollerup på Fyn, hvortil han pendler fra bopælen, som nærmere bestemt ligger mellem Rødding og Gram.

- Det var min mediefagslærer, som under navneopråbningen fik sagt "Marcell - mørkets fyrste", og selvom han efterfølgende undskyldte, syntes jeg, det var sjovt, og nu er det blevet mit brand på skolen, siger han.

Til daglig går X Factor-deltageren netop i sort inklusiv lang kappe og støvler og kalder sin stil "goth", som han mere eller mindre har haft uafbrudt siden 2012.

- Der er ikke noget budskab i det, men det er sådan, jeg føler mig bedst tilpas, siger han.

Annonce
Jeg spekulerede meget over sangvalget og havde overvejet andre genrer, men jeg tog den, fordi jeg tit har sunget den, blandt andet til musikeksamen i gymnasiet.

Marcell Westergaard, deltager i årets udgave af X Factor

Overvejelser om sangvalg

Inde hos dommerne, som i virkeligheden foregik helt tilbage i oktober sidste år, lagde dommerne også mærke til Marcell Westergaards anderledes stil, som skiller sig noget ud fra den typiske deltager i det musiske underholdningsprogram.

Sangvalget havde de næppe heller set komme, da han optrådte med den poppede 80'er-ballade "Wicked Game" af Chris Isaak.

- Jeg spekulerede meget over sangvalget og havde overvejet andre genrer, men jeg tog den, fordi jeg tit har sunget den, blandt andet til musikeksamen i gymnasiet, siger han.

Mange deltagere oplever stor nervøsitet, men Marcell Westergaard virkede ualmindelig komfortabel i situationen, og det kom en smule bag på ham selv.

- Måske har det lidt at gøre med, at jeg har spillet mindst 30 koncerter i band som trommeslager, men generelt er jeg også god til at finde ro i mig selv og tænkte i situationen, at dommerne jo også bare er mennesker, siger han.

Marcell Westergaard ved ikke, hvornår hans optræden i Five Chair Challenge bliver vist på tv, men hvis han går hele vejen til liveshows, vil det blive med "Oh Land" som mentor, da den kendte dommer i år har fået voksenkategorien under sine vinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce