Annonce
Sport

Marcus Ingvartsen bomber i Union Berlin-sejr

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danske Marcus Ingvartsen scorede for fjerde gang i sæsonen for Union Berlin, som slog Augsburg i Bundesligaen.

Marcus Ingvartsen slog lørdag til med sin fjerde scoring i denne sæson i Bundesligaen, hvor det blev endnu tættere i toppen.

Ingvartsen og Union Berlin slog hjemme Augsburg 2-0, og danskeren scorede det sidste mål efter en time.

Efter et indlæg fra venstre side endte bolden til sidst hos Ingvartsen i midten af straffesparksfeltet, og danskeren drejede fikst bolden i nettet.

Første halvleg endte uden mål, og Neven Subotic bragte Berlin-holdet foran 1-0 to minutter inde i anden halvleg efter et hjørnespark.

Efter tre nederlag i træk i ligaen fik Union Berlin dermed lidt at glæde sig over på 11.-pladsen i rækken, og Marcus Ingvartsen kunne glæde sig over sin første ligascoring siden 14. december mod Paderborn.

Mads Valentin Pedersen var på bænken i hele kampen for gæsterne.

På førstepladsen måtte RB Leipzig se sig slået ude af Eintracht Frankfurt, som vandt 2-0, og dermed forblev Yussuf Poulsen og co. på 40 point.

Den danske landsholdsspiller blev sendt på banen efter 66 minutter, men kunne ikke ændre resultatet.

Der stod 0-0 i pausen, men anden halvleg var blot tre minutter gammel, da hjemmeholdets Almamy Touré leverede et drømmemål.

Bolden landede foran forsvarsspilleren uden for modstanderfeltet, og Touré tæskede til den med en hammer, så den drønede i mål uden chance for Leipzig-keeper Peter Gulacsi.

I tillægstiden scorede Filip Kostic til 2-0.

Borussia Mönchengladbach kom tættere på Leipzig og spillede sig på andenpladsen med 38 point, da Mainz blev slået 3-1 hjemme.

Gladbach var storfavorit, men gæsterne kom foran allerede efter 11 minutter, da en lang bold blev smidt frem til Robin Quaison, som sendte den i mål til 1-0.

Gladbach fik udlignet halvvejs inde i første halvleg, da Oscar Wendt tog et frispark, og Alassane Plea sendte bolden i nettet til 1-1.

Samme Plea sørgede med sin anden scoring i kampen for 2-1 et kvarter før tid, og Florian Neuhaus scorede til 3-1 i 88. minut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce