Annonce
Esbjerg

Mareridt blev virkelighed: Klubhus blev brændt ned

Efter flere episoder med hærværk mødte der søndag morgen formanden for Guldager Modelflyveklub et total nedbrændt klubhus, da han ville tjekke klubhuset. Foto: Lars Johansen.
Guldager Modelflyveklubs klubhus blev natten til søndag brændt ned. Formanden opdagede det på vej til bageren.

Esbjerg: De bange anelser blev til virkelighed for formanden for Guldager Modelflyveklub, Henning Ryberg, da han på sin vej til bageren søndag morgen slog vejen forbi klubhuset ved Guldager Idrætscenter for at se, om klubhuset endnu engang havde været udsat for hærværk.

Her blev formanden mødt af synet af et totalt nedbrændt klubhus, hvor flammerne stadig pulsede.

- Vores klubhus er brændt ned. Jeg har ingen anelse om, hvad der er sket, men vi har tidligere haft folk, der har siddet og hold fest og haft hærværk, fortæller formanden og fortsætter:

Annonce

- Jeg var ude og hente rundstykker. Da vi tidligere har haft hærværk, og det var en varm aften lørdag aften, ville jeg lige forbi og se.


Jeg var ude og hente rundstykker. Da vi tidligere har haft hærværk, og det var en varm aften lørdag aften, ville jeg lige forbi og se.

Henning Ryberg


Henning Ryberg ringede derfor 1-1-2 kort kl. 8:54 søndag morgen, da han kom ud til det nedbrændte klubhus.

Tidligere haft brandattentat

Selvom modelflyveklubben kun har fem år på bagen, så har klubben og især klubhuset allerede en lang og kedelig historik med hærværk.

- Vi havde et brandattentat sidste år, hvor de smed brændbarvæske ind gennem vinduet. Vi har også flere gange haft hærværk på det sidste. Jeg er også ret sikker på, at det er det, der er sket, men jeg kan ikke sige det med sikkerhed, siger Henning Ryberg.

Annonce

Gemt festplads

Bag træer og læhegn ligger Guldager Modelflyveklubs klubhus godt gemt på Guldager Idrætscenter. Var det ikke for det lille skilt ved vejen ind til klubhuset, så ville de færreste vide, at det lå der.

Synet der mødte en ved klubhuset, har unægteligt mindsket formandens mistanke om, at der har været festlige gæster forbi klubhuset natten mellem lørdag og søndag.

De tre bænke under halvtaget var som noget af det eneste ikke brændt ned. Under og rundt om dem mødte synet af et stort antal cigaretskodder, cigaretpakker, øldåser og plastikflasker en i et markant omfang.


Annonce

Desværre en velkendt proces

Mandag skal Guldager Modelflyveklubs formand have fat i klubbens forsikringsselskab - endnu engang.

- Jeg skal have fat i vores forsikring mandag, så må vi se, hvad de siger til tingene. De er nok ved at være lidt trætte af os, siger Henning Ryberg og lægger ikke skjul på, at han også er træt af, at klubben ikke kan have klubhuset i fred.

Annonce

Branden efterforskes

Politiet efterforsker sagen for at afklare, hvad der kan være årsagen til det.

- Det kan være noget elektrisk, eller nogen der har påsat det. Vi søger efter, om det er nogen, der har set noget. Hvis der er det, så er vi interesseret i at høre fra dem, siger vagtchef ved politiet, Bjørn Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB

En Esbjerg-dreng tjekker ud: EfB og Mathias Kristensen skilles efter denne sæson

Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Annonce